Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Οικονομική πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην κατάταξη του Economist

Στην πρώτη θέση κατατάσσει ο Economist την Ελληνική Οικονομία μετά από την αξιολόγηση πέντε βασικών οικονομικών και χρηματοοικονομικών δεικτών.
Capital.gr

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ 34 χωρών πάνω από οικονομικές υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Στην έκθεση του ο Economist συγκρίνει πέντε βασικά μεγέθη όπως, το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και το εύρος του, την απόδοση του χρηματιστηρίου και το δημόσιο χρέος.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για πρώτη φορά εδώ και καιρό το "οικονομικό πάρτι" γίνεται στη Μεσόγειο με την Ελλάδα να είναι η πρωταθλήτρια. Μάλιστα γίνεται αναφορά ότι η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση παρά το γεγονός ότι μπήκε σε ύφεση στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα έχει το μοναδικό χρηματοοικονομικό επίτευγμα και κάνεις δεν τους το αναγνωρίζει :είναι η μοναδική χώρα του κόσμου που όχι μόνο βάζει τους εργαζόμενους (κλινικοεργαστηριακους γιατρους )να δουλεύουν δωρεάν και να βλέπουν δωρεάν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αλλά και ανάλογα με το πόσο δουλεύουν αναλόγως να χρωστάνε και στο κράτος επειδή δουλεύουν
    !!!
    Πιστεύω ότι αξίζει ένα Nobel χρηματοοικονομίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην χώρα που η μεγάλη πλειονότητα ζει με ...... fuel pass, food pass και power pass?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν τω μεταξύ το χρέος μας είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που μπήκαμε στα Μνημόνια, το δούλεμα καλά κρατεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή