Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί πως θα σταματήσει τους επενδυτές "ακρίδες" στα ιατρεία

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, σχεδιάζει να παρουσιάσει νόμο κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους για να σταματήσει αυτό που αποκάλεσε "ακρίδες" επενδυτές που αγοράζουν ιατρικά ιατρεία.
Capital.gr

Ο Λάουτερμπαχ, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελάριου ΄Ολαφ Σολτς, δήλωσε ότι η νομοθεσία θα έχει ως στόχο να εμποδίσει την "απόλυτη απληστία για κέρδος" μεταξύ ορισμένων ιδιωτών επενδυτών που αποκτούν ιατρικά κέντρα που στεγάζουν διάφορα εξειδικευμένα ιατρεία.

"Δεν θεωρώ ότι τα διψήφια κέρδη είναι δικαιολογημένα", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. "Αν έχεις απόδοση 10% ή περισσότερο, αυτό είναι δύσκολα εφικτό με τη σοβαρή ιατρική".

Οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων που επενδύουν σε ιατρικά ιατρεία μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση της καινοτομίας και να παρέχουν σταθερή χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ιατρική Ένωση, ομάδα πίεσης για τους γιατρούς και τους φοιτητές. Ωστόσο, οι προσδοκίες για γρήγορη απόδοση μπορεί επίσης να συγκρουστούν με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα μιας πρακτικής και τις ηθικές απαιτήσεις των ιατρών, δήλωσε η ομάδα τον Αύγουστο.

"Η ιδέα εδώ είναι ότι οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων αγοράζουν τις πρακτικές και στη συνέχεια οι επενδυτές τους περιμένουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους σε περίπου πέντε έως επτά χρόνια με κέρδος 20% έως 30%", δήλωσε το μέλος της AMA, Φράνσις Κρόσον στην ετήσια συνάντηση της ένωσης το 2022.

"Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε προσδοκία μακροχρόνιων σχέσεων και με επενδύσεις για να γίνουν οι πρακτικές καλύτερες - είναι ακριβώς το αντίθετο", πρόσθεσε.

Ο Λάουτερμπαχ δήλωσε στην Bild ότι τα ιατρεία στη Γερμανία θα πρέπει "να ανήκουν σε αυτούς που πραγματικά εργάζονται εκεί" και κατήγγειλε την "παράλογη έννοια του κέρδους στο σύστημα υγείας".

Είπε ότι ο νόμος του θα βάλει επίσης τέλος στους διάσημους γιατρούς που δανείζουν το όνομά τους σε δεκάδες ιατρεία. Οι νέοι γιατροί που εργάζονται εκεί επιδίδονται σε "ιατρική σε τροχούς χάμστερ με άχρηστες θεραπείες κακής ποιότητας" προκειμένου να επιτύχουν "παράλογους στόχους κέρδους", πρόσθεσε.

5 σχόλια:

  1. Ειναι πολυ οπισθοδρομικος και παλαιοκομμουνιστης .Εμεις στην Ελλαδα τα προωθουμε αυτα και τα δινουμε ολα σε ολους ,πλην ιατρων φυσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τα λέει και στα γαλάζια βλητα εδώ πέρα που δεν άφησαν πέτρα πάνω στην πέτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τα βλέπουν εδώ τουλάχιστον οι λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις. Ας αντισταθούν.Αλλα οι μίζες είναι μεγάλες δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Θάνος ετοιμάζεται να σταματήσει τους τίμιους ιδιώτες ιατρούς για χάρη δήθεν επενδυτών τύπου Πάτση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν πεις τα ίδια πράγματα στην Ελλάδα θα σε πούνε .....Καρανικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή