Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Πλεύρης: Έρχεται ο νέος Χάρτης Υγείας στο ΕΣΥ – Τι σχεδιάζεται από το νέο έτος

Πλεύρης: Έρχεται ο νέος Χάρτης Υγείας στο ΕΣΥ – Τι σχεδιάζεται από το νέο έτος

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο ΕΣΥ

HR

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές του ΕΣΥ ο νέος Χάρτης Υγείας όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αναλυτικότερα αναφερόμενος στο νέο Χάρτη Υγείας ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης του Πανελλήνιου συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022 γνωστοποίησε ότι πλέον ολοκληρώνεται. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο χάρτης Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός τόνισε πώς η προσέγγιση που ακολουθείται είναι ότι οι δομές θα πρέπει να εξυπηρετούν τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε πώς υπάρχουν πράγματι δομές που πρέπει να αλλάξουν χαρακτήρα.

Πλεύρης: Τι θα αλλάξει στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση με τον νέο Χάρτη Υγείας θα ανασχεδιάσει των νοσοκομεία παρόλο, που έχει προκαλέσει στο παρελθόν πονοκεφάλους στις περισσότερες κυβερνήσεις αλλά και έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Ο υπουργός συνεχίζοντας ως παράδειγμα ανέφερε ότι δεν μπορεί η Κρήτη να έχει οκτώ νοσοκομεία από τα οποία τα τέσσερα, να βρίσκονται στο Λασίθι. Πρόσθεσε ότι «όσα χειρουργεία γίνονται στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, άλλα τόσα γίνονται στα άλλα τρία νοσοκομεία του νομού και τελικά πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Ηρακλείου)»

Με τις επερχόμενες αλλαγές δήλωσε ο κ. Πλεύρης θα δημιουργηθούν «ισχυρές δομές που θα παρέχουν υπηρεσίες και άλλες, που θα αλλάξουν χαρακτήρα»

Ο υπουργός μιλώντας για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες «να φύγει ο κρατικός προϋπολογισμός» και τα νοσοκομεία να χρηματοδοτούνται από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ. «Η προσπάθεια θα ξεκινήσει από το 2023 στην 7η υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης, πιλοτικά».

9 σχόλια:

  1. Μην αγχωνεσαι αγορι μου.Εχεις τους ανοητους τους εργαστηριακους που πληρωνουν τα claw back και τα rebate.Θα ερθουν οι αλλαγες στην υγεια αλλα θα φυγεις εσυ απο εκει στις επομενες εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να πει ο 3042a ....μετράει μέρες....γραφτε τον στα φρύδια σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γίνονται .....προσπάθειες να .....φύγει ο κρατικός προϋπολογισμός....! Το πιάσατε , έτσι Συνάδελφοι? Ψηφιστε.....ΝΔ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι σημαινει να φυγει ο κρατικος προυπολογισμος αφου πληρωνουμε φορους στο κρατος εχουμε την απαιτηση να χρηματοδοτειται το νοσοκομειο απο τους φορους,καθε τι αλλο ειναι επικινδυνο για υποχρηματοδοτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτος για ονειρα το βραδυ σκεφτεται τι θα χαλασει τι θα αποδιοργανωσει, σαν δε ντρεπεται ο ασχετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλάτε με τύπους που νοιάζονται μόνο για πλιάτσικο, δείτε τι έγινε σήμερα με Σπυρακη,ρεζίλι σε όλη την Ευρωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταλάβαμε!Θα κλείσει τα τρία νοσοκομεία για να μείνει μόνο ένα.χα χα χα Και μετά θα γίνει ευροΒΟΛΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο και θα μας ξαναχρεοκοπήσουν όπως ήδη έκαναν στο παρελθόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παίρνετε στα σοβαρά τον ......3042a ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή