Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Πλεύρης: Ξεκινούν από αύριο αυστηροί έλεγχοι σε φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις στα φάρμακα – Τι ανακοίνωσε

Πλεύρης: Ξεκινούν από αύριο αυστηροί έλεγχοι σε φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις στα φάρμακα – Τι ανακοίνωσε

Τι θα κάνει ο Θάνος Πλεύρης για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στα φάρμακα

HR
Ξεκινούν από αύριο Παρασκευή οι έλεγχοι των αρμόδιων μηχανισμών στις φαρμακαποθήκες, μετά την πάροδο της προθεσμίας καταγραφής του υλικού τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, επισήμανε για τα παιδικά φάρμακα ότι “υπάρχει μία τρομακτική ζήτηση πολύ μεγάλη παντού και γιατί είναι αυτή η ζήτηση; Ο ιός της γρίπης στα παιδιά εμφανιζόταν στις ηλικίες 0 έως 3 ετών, δεδομένου ότι δύο χρόνια υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα και οι μάσκες πια εμφανίζεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες, με αποτέλεσμα να έχουμε μία τεράστια ζήτηση. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας, υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας της τροφοδοσίας που συνεχώς το βελτιώνουμε και ήδη με τις επαφές που κάναμε και ζητήσαμε από τις φαρμακαποθήκες να βγάλουν όλα τα αποθέματα, θα το ομαλοποιήσουμε”.

Ακριβό μου φάρμακο

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, παυσίπονα-αντιπυρετικά, εισπνεόμενα, αντιβιώσεις και αντιβηχικά σκευάσματα έχουν εξαφανιστεί με συνέπεια οι ασθενείς να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία αφού αναγκάζονται να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, για να βρουν το πολυπόθητο φάρμακο.

Έτσι για να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το φαινόμενο καθώς οι ιώσεις σαρώνουν τη χώρα και η ζήτηση είναι ήδη αυξημένη, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά.

Σε περίπτωση που δεν το έκαναν ή δήλωσαν ψευδείς ποσότητες εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις ο υπουργός είχε ζητήσει να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

1 σχόλιο:

  1. Μην είστε τόσο.....αυστηρός κ. υπουργέ, τους .....τρομάξατε τώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή