Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

"Σαρώνουν" τα παιδιά οι ιώσεις του αναπνευστικού - Πίεση στα νοσοκομεία

Τι αναφέρει ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και τι λέει για τα περιστατικά στρεπτόκοκκου που έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα.
ΙΑΤRONET
Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη, με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να γεμίζουν ασφυκτικά. Μιλώντας την Πέμπτη στο Mega, o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης ανέφερε πως 1 στα στα 10 παιδιά που που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν θέλει νοσηλεία.

"Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους", δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παιδίατρος, για τη γρίπη έχουν εμβολιαστεί μόλις 450.000 παιδιά, ένα ποσοστό που θεωρεί μικρό και καθιστά ευάλωτα τα παιδιά απέναντι στον ιό. Η σύστασή του ήταν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τη νοσηρότητα και τη σοβαρότητα της νόσου.

Ακόμη, η χρήση μάσκας - αν και δεν είναι υποχρεωτική - μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

Τέλος, ο κ. Μαζάνης τόνισε πως όλες οι ενδείξεις από τον ΠΟΥ δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα παρουσιαστεί έξαρση των ιώσεων.

Πηγές:
Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου