Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται νέοι κανόνες λειτουργίας για τα γραφεία παραπόνων στα νοσοκομεία – Τι ετοιμάζεται

Νέοι κανόνες στα νοσοκομεία και στα γραφεία παραπόνων για τους ασθενείς

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Τα παράπονά τους για την εξυπηρέτηση στο ΕΣΥ θα μπορούν σύντομα να υποβάλλουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο οι πολίτες στα ειδικά γραφεία που διαθέτουν τα νοσοκομεία ώστε να μπορούν να βρουν το δίκαιο τους.

Πρόκειται ουσιαστικά για γραφεία διαμαρτυρίας στα οποία έχουν το δικαίωμα να απευθύνονται όλοι οι ασθενείς που επισκέπτονται τα νοσοκομεία και έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτησή τους.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στην αναδιοργάνωση των γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., αφού έχει διαπιστωθεί πως όσες καταγγελίες και να είχαν γίνει στο παρελθόν, αυτές έμεναν στο συρτάρι και οι πολίτες δεν έβρισκαν ποτέ το δίκαιο τους.

Πλέον φαίνεται ότι υπάρχει απόφαση να ανασυγκροτηθούν ώστε να καταγράφονται και να επιλύονται τα οποία προβλήματα καταγγέλλουν οι ασθενείς.

Νέοι κανόνες στα νοσοκομεία

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από νοσηλευόμενους ασθενείς στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά της πρωτεύουσας, ότι ενώ είχαν καταγγείλει τον τρόπο νοσηλείας τους στα γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, δεν είχαν απολύτως καμία ανταπόκριση.

Άλλωστε στα δημόσια νοσοκομεία με τα ράντζα, τις αναμονές και τα δεκάδες άλλα προβλήματα δεν είναι και δύσκολο οι ασθενείς να σπεύδουν να καταγγείλουν τις τραγικές συνθήκες νοσηλείας τους.

Φαίνεται ωστόσο ότι ξεκινά μία προσπάθεια ανασυγκρότησης των συγκεκριμένων γραφείων ώστε οι όποιες καταγγελίες να έχουν αποτέλεσμα και λύση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συγκροτεί 9μελη ομάδα εργασίας η οποία θα πρέπει να προχωρήσει στη σύνταξη ενός Ενιαίου Κανονισμού Διαχείρισης των Καταγγελιών/Αναφορών που υποβάλλονται στα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Να υπενθυμιστεί ότι τα γραφεία παραπόνων είχαν συσταθεί το 2016.

Στόχος του ενιαίου κανονισμού είναι να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία των Γραφείων, καθώς και η βέλτιστη εξυπηρέτηση των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας από το Ε.Σ.Υ, όπως τονίζεται από το υπουργείο Υγείας.

Τις αλλαγές αναμένεται να αναλάβει να υλοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας.

5 σχόλια:

  1. Λαϊκισμός και ξερό ψωμί 🍞 από του Α(Χ)ριστους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχει ευτυχως η δικαστικη οδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γραφεία παραπόνων κατά των αχρήστων υπουργών να κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Συναδελφε

      Διαγραφή
    2. Πολυ δυσκολο διοτι θα δεχονται κατακλυσμο παραπονων καθημερινα που δεν θα μπορουν να τις διαχειριστουν

      Διαγραφή