Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Φάρμακο: Εξοικονόμηση 350 εκατ. ευρώ πέτυχε ο ΕΟΠΥΥ μέσω διαπραγματεύσεων

Χωρίς να λείψει κανένα φάρμακα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης για μια σειρά πολλών σκευασμάτων και μάλιστα επιτεύχθηκε ιδιαίτερα σημαντική εξοικονόμηση η οποία αναμένεται και αν περιορίσει και το clawback.
Protothema.gr

Σημαντικές εξοικονομήσεις που φτάνουν στα επίπεδα των 350 εκατ. ευρώ φαίνεται να πέτυχε το Υπουργείο Υγείας μέσω των διαπραγματεύσεων για τα φάρμακα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, έχουν ολοκληρωθεί πια όλες οι διαπραγματεύσεις και όλες ήταν επιτυχημένες καθώς δεν υπήρξε καμιά απόσυρση φαρμάκου.

Την ίδια στιγμή επίσης μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, σκευάσματα αξίας 750 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται πλέον σε επιμέρους κλειστούς προϋπολογισμούς, γεγονός το οποίο μειώνει και το clawback. Την ίδια ώρα ο Υπουργός σημειώνει πως έχει ολοκληρώσει διαδικασίες να κλείσει προϋπολογισμούς φαρμάκων 170 εκατ. ευρώ στην κατηγορία των νοσοκομειακών σκευασμάτων.

2 σχόλια:

  1. Χωρίς να....λείψει κανένα φάρμακο.....😂😂😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός είναι ο ιδανικός υπουργός υγείας! Θα καταφέρει να μειώσει τόσο πολύ τις δαπάνες για το φάρμακο ώστε με μηδέν προϋπολογισμό θα αγοράζουμε όλα τα φάρμακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή