Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Την Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις ειδικών και κυβέρνησης για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ – Όλες οι νέες πληροφορίες

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Την Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις ειδικών και κυβέρνησης για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ – Όλες οι νέες πληροφορίες

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αναμένεται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο

Μαρία Γλένη HR

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το υγειονομικό πρωτόκολλο επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι ειδικοί αφού μελετήσουν όλα τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποφανθούν με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 1η Ιανουαρίου που θα επιτρέψουν στα καθήκοντά τους.

Τι θα περιλαμβάνει το υγειονομικό πρωτόκολλο

Ήδη πάντως ο υπουργός Υγείας σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις την περασμένη εβδομάδα έδωσε το στίγμα των μέτρων που θα τηρηθούν καθώς αναμένεται να είναι εξαιρετικά αυστηρά.

Όπως έξαλλου έχει δηλώσει ο Θάνος Πλεύρης: «Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του ΣτΕ, θα υπάρξει όμως ένα τέτοιο πρωτόκολλο, προκειμένου η επιστροφή αυτών των ανθρώπων να μην οδηγήσει σε επικινδυνότητα τη δημόσια υγεία και αυτό το πρωτόκολλο θα υπάρξει και θα είναι αυστηρό.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα θέσουμε το θέμα ότι πρέπει να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ και να επιστρέψουν οι υγειονομικοί και στην Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει».

Πάντως η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις της και θα ζητήσει από τους ειδικούς ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο.

Όπως έχει αποκαλύψει το HealthReportgr η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα δύο ταχυτήτων για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Άλλα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς και άλλα για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Βέβαιον θεωρείται πως θα επιστρέψουν με δυο rapid test την εβδομάδα τα οποία θα κληθούν να πληρώνουν από τη τσέπη τους. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και μέτρα εντός των κλινικών.

Τουλάχιστον αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση. Άγνωστο τι θα αποφανθούν οι ειδικοί της επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις επίσημες καταγραφές του υπουργείου Υγείας, 170 είναι οι ανεμβολίαστοι γιατροί, 800 οι νοσηλευτές ενώ οι υπόλοιποι είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Συνολικά 7.000 είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, αλλά οι 5.300 εργάζονται ήδη με πιστοποιητικό νόσησης, ενώ 1.700 υγειονομικοί είναι σε αναστολή και αναμένεται να επιστρέψουν.

2 σχόλια:

  1. αυτοι οι 170 ιατροι που δεν πιστευουν στην ιατρικη και δεν εμβολιαζονται θα επιστρεψουν; απαραδεκτο. τουλαχιστον να φορανε αλλη ποδια ωστε να γνωριζουμε ποιοι ειναι γιατι κανεις μας δεν θελει εναν ψεκασμενο ως ιατρο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσοι επιστήμονες που πιστεύουν στην επιστήμη είναι άνεργοι!
    Γιατί δεν τους αντικατέστησαν;
    Θα ήταν μεγάλο το πολιτικό κόστος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή