Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Στέλιος Λουκίδης: Το «μείγμα λοιμώξεων» σίγουρα θα κρατήσει ένα δίμηνο

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Μπορεί να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να έχουμε περίπου 70.000-80.000 λοιμώξεις την ημέρα, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σε έξαρση βρίσκονται αυτή την εποχή οι ιώσεις, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Στέλιος Λουκίδης, σημειώνοντας πως επιστρέφουμε στο 2017, όπου αυτή την περίοδο ξεκινούσαν οι λοιμώξεις αναπνευστικού.
«Η διαφορά φέτος είναι ότι δεν έχει εξαφανιστεί ο κορωνοϊός. Έχουμε ένα μείγμα λοιμώξεων το οποίο αφορά όλους αυτούς τους ιούς και θα κρατήσει ένα δίμηνο, ίσως και λίγο παραπάνω» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, «ο Ιανουάριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας, όπως ήταν και στις παλαιότερες εποχές, μιας και είναι ο μήνας στον οποίο πάντα υπάρχει μια μεγαλύτερη έξαρση και κυρίως μετά την επιστροφή από τις διακοπές μας».

Μιλώντας για τις εκτιμήσεις των ιατρών, τόνισε: «Μπορεί να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να έχουμε περίπου 70.000-80.000 λοιμώξεις την ημέρα».

Σύμφωνα με τον ειδικό, «το περιβάλλον στο οποίο θα διαχειριστούμε αυτές τις λοιμώξεις είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω των καλύτερων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, αλλά και με καλύτερο ανοσιακό στάτους, γιατί, εκτός από τους εμβολιασμούς, έχει νοσήσει και πάλι μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου