Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Ντάνιελ: Στους 10 οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι

Ρούλα Τσουλέα - ΙΑΤROPEDIA

Αποκαρδιωτικός ο απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας. Σε επιφυλακή οι Αρχές για τον Πηνειό.

Αυξάνονται ώρα με την ώρα οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία Ντάνιελ που σάρωσε τη Θεσσαλία και πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον νεότερο, επίσημο απολογισμό έως στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε 10. Επιπλέον, ακόμα τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ακόμα τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της εικόνας που παρουσιάζει ο Πηνειός ποταμός. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους, διότι τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν.

Ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά φήμες οι οποίες κυκλοφόρησαν, σύμφωνα με τις οποίες παρεμβάσεις του κεντρικού κρατικού μηχανισμού στην περιοχή προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων. Και ζήτησε προσοχή με τις ψευδείς ειδήσεις – ιδίως όταν, όπως είπε, αφορούν σε ανθρώπινες ζωές.

Οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Οι μαρτυρίες ανθρώπων που απεγκλωβίστηκαν από τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικές.

Κάτοικος του Μαραθέα στην Καρδίτσα, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» έκανε λόγο για «πτώματα στον δρόμο».

«Υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», είπε ο κ. Πολύβιος Πολύζος. «Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο». Πρόσθεσε επίσης πως «στο σπίτι μου είναι εγκλωβισμένα 50 άτομα».

Με πληροφορίες από Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου