Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ – Ο προβληματισμός Χρυσοχοΐδη

«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ – Ο προβληματισμός Χρυσοχοΐδη

Γιατί δεν εκδίδονται οι εγκύκλιοι για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

«Παγώνουν» προς ώρας τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, καθώς ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να συμφωνεί με την ιδέα αυτή και διατυπώνει προβληματισμούς.

Πρόκειται για τον περιβόητο νόμο εμπνεύσεως της τέως αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ να εργασθούν και στον ιδιωτικό τομέα, είτε ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο είτε συνεργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές.

Και στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όμως δίνεται η δυνατότητα να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές, κάτι που απαγορευόταν πριν τον νόμο έστω κι αν γινόταν παρανόμως. Ταυτόχρονα μπορούν να εργασθούν και σε ιδιωτικές εταιρείες σχετιζόμενες με την Υγεία ως σύμβουλοι.

Παρότι επρόκειτο εδώ και μήνες να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι για να εφαρμοστεί ο νόμος, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να συμφωνεί με όλο το σχέδιο, μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Γιατί «παγώνουν» τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

Οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν βλέπει με καλό μάτι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον την παράλληλη εργασία των γιατρών του ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα.

ΦΩΤΟ: HealthReport.gr

Και αυτό διότι θεωρεί ότι θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση προβάλλει το θέμα της πλήρους ανασυγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα τα κυβερνητικά στελέχη φαίνεται ότι ανησυχούν μήπως ανοίξει νέο μέτωπο στον τομέα της υγείας και μάλιστα λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει το «γαλάζιο» εκλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα εάν υπάρξουν αντιδράσεις στον τομέα της υγείας για την πιθανή εφαρμογή του νόμου Γκάγκα, αυτές θα συμπέσουν με το σχέδιο της κυβέρνησης να προβάλλει ένα νέο σύγχρονο ΕΣΥ τον Οκτώβριο οπότε και το δημόσιο σύστημα υγείας κλείνει 40 χρόνια.

Εξάλλου τα προβλήματα στον τομέα της υγείας είναι πολλά και αναμένεται να ενταθούν τώρα το Φθινόπωρο ειδικά σε ό,τι αφορά στις εφημερίες, στα ράντζα, στο ΕΚΑΒ που θεωρητικά θα αναβαθμιστεί, ενώ θεωρείται σφόδρα πιθανό ότι θα ξεκινήσουν και οι έντονες ελλείψεις φαρμάκων.

Το τρίπτυχο αυτό των προβλημάτων φαίνεται ότι κάνει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει να καθυστερήσει τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ. Γι’ αυτό και όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr έχει εναποθέσει την σχετική απόφαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Μία απόφαση που δεν αναμένεται τα ληφθεί πριν τον Οκτώβριο, επιμένουν πληροφορίες.

9 σχόλια:

  1. Ούτε αυξήσεις, ούτε να συμπληρώνεις εισόδημα απέξω.Οι Ρουμάνοι ιατροι πληρώνονται διπλάσια,οι Κύπριοι τετραπλασια-πενταπλασισ.Γυρω σου χτιζουν μεζονέτες ελεύθεροι επαγγελματίες που παίρνουν fuel και market pass και εσύ είσαι ο μ@#@#ας που εφημερεύει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά για λίγα ψωροευρω.Φευγουν όλοι οι ικανοί ,σε λίγο οι διοικητές και οι υπουργοί θα δίνουν εντολές στους τοίχους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνε κ εσύ ελεύθερος επαγγελματίας να χτίσεις μεζονέτα κ να πάρεις market pass

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσες φορές θα το γράψουμε ακόμα ; Το ΕΣΥ έγινε λάθος από την αρχή. Με την μονιμότητα και την αποκλειστική απασχόληση. Με το ειδικό μισθολόγιο-φάκα που παρακίνησε τότε πολλούς γιατρούς να ενταχθούν. Και οι βασικές αιτίες ήταν οτι οι μεν χειρουργικές ειδικότητες χρειαζόντουσαν το νοσοκομείο. ΟΙ παθολογικές ειδικότητες δεν μπορούσαν να συνταγογραφίσουν στα ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΟΓΑ παρά μόνο σε βιβλιάρια Δ.Υ.
    Μετά ΄δεν αναπροσαρμόστηκαν οι μισθοί. Αρχισαν οι παρανομίες. Φακελάκια,ιατρεία-λούφα, ιατροί εργασιογράφοι για απόκτηση ''προσόντων'' για καλύτερη θέση και υποταγή σε φαρμακευτικές εταιρείες για ταξιδάκι και ''μελέτες''
    Το ΕΣΥ πρέπει να καταργηθεί.
    Οι γιατροί θα πρέπει να συνάπτουν συμβάσεις ανάλογα την ειδικότητά τους, τα πραγματικά προσόντα τους και το νοσοκομείο. Ολοι να έχουν δικαίωμα ιδιωτικού επαγγέλματος.
    Η διοίκηση θα πρέπει να εφαρμόσει σωστούς και αυστηρούς κανονισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω δεν βγαίνουν οι εφημερίες, αλλά το ιδιωτικό ιατρείο θα βγαίνει? κάντε προσλήψεις πρώτα και μετά βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχω ξαναγράψει η ανωνυμία επιτρέπει στον καθένα , θα το γράψω ευγενικά, να γράφει ότι αρλούμπα θέλει . Έτσι όμως δεν μπορεί να γίνει διάλογος που θα φέρει αποτέλεσμα και συμπεράσματα Η υπεύθυνη του block ας το κοιτάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε χωρισμένοι σε ΕΣΥ τες και ελευθερους επαγγελματίες …για αυτό μας κάνουν έτσι !!
    Το ιατρικό είναι ένα σώμα !!
    Λίγοι ελεύθεροι επαγγελματίες (κυρίως Παλαιότεροι ) και λίγοι διευθυντάδες στο ΕΣΥ (επίσης παλαιότεροι )φτιάξαν μεζονέτες κλπ !!
    Οι νεότεροι γιατροί βιοπορίζονται !!
    Φεύγουν έξω ομαδικά !!!Το ΕΣΥ δίνει πείνα και μαστίγιο και ο Εοπυυ χρέος !!!
    Τι δεν καταλαβαίνετε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα στους ηλίθιους που διαχωρίζονται αδιάκοπα σε ΕΣΥτες και ιδιώτες, ΕΟΠΥΥδες και μη , κλινικούς και εργαστηριακούς , μέλη ΔΕΠ και μη , νέους και παλιούς......

      Διαγραφή
  7. Ειναι μια διακριση για την οποια το κρατος φερει ακεραια την ευθυνη και οι ιατρικοι,οπως αυτοαποκαλουνται , συλλογοι, στηριζουν ,χωρις να ειναι ικανοι να διαφυλαξουν στοιχειωδως το κυρος του επαγγελματος.Κομματικα ελεγχομενοι ,βλεπε υποκαταστηματα ,εξαντλουνται σε επικοινωνιακες και μονο δραστηριοτητες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή