Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Χρυσοχοΐδης: Μετά το ΕΚΑΒ αλλάζει και τα νοσοκομεία – Τι σχεδιάζει

Χρυσοχοΐδης: Μετά το ΕΚΑΒ αλλάζει και τα νοσοκομεία – Τι σχεδιάζει

Οι άμεσες αλλαγές που σχεδιάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τα δημόσια νοσοκομεία

Μαρία Γλένη HR

Μετά το ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να προχωρήσει και σε αλλαγές εξπρές στα δημόσια νοσοκομεία.

Εξάλλου η εμπειρία που αποκόμισε ο κ.Χρυσοχοΐδης από την καλοκαιρινή κάλυψη των περιστατικών τόσο από το ΕΚΑΒ όσο και από τα δημόσια νοσοκομεία απεδείχθη μάλλον … τραυματική.

Νωπές είναι ακόμη οι εικόνες όπου ασθενείς μεταφέρθηκαν σε καρότσες αγροτικών και φορτηγών με φόντο τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υποδομές και τελικά ταλαιπωρία των ασθενών.

Γι αυτό και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προτίθεται να επισπεύσει τις αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία αν και το εγχείρημα φαντάζει μάλλον δύσκολο, καθώς υπάρχουν δυσεπίλυτα προβλήματα.

Τι θα αλλάξει άμεσα στα νοσοκομεία

Μετά το ΕΚΑΒ στόχος του υπουργού Υγείας είναι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η αρχή θα γίνει από τα Τμήματα Επειγόντων περιστατικών και θα ακολουθήσουν οι εφημερίες στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Αρχικά η αλλαγή θα αφορά κυρίως στον τρόπο διαλογής των ασθενών, καθώς σήμερα στα επείγοντα εμφανίζονται περιστατικά που δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν σε πρωτοβάθμια επίπεδο.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και περιστατικά τα οποία εμφανίζονται ως επείγοντα αλλά υπάρχει συνεννόηση με κάποιους γιατρούς ώστε να κάνουν εισαγωγή και να προηγηθούν σε κάποια χειρουργική επέμβαση.

Το πρώτο βήμα θα περιλαμβάνει την καλύτερη διαλογή των περιστατικών και στη συνεχεια θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες πλήρη αλλαγή των ΤΕΠ.

Έρχονται αλλαγές στις εφημερίες

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να παραλάβει και το πόρισμα 12μελους επιτροπής εμπειρογνωμόνων που είχε δημιουργήσει πριν λίγο καιρό που σχετίζεται με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις εφημερίες.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, η ομάδα των 12 εμπειρογνωμόνων για τα Νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) δηλαδή της Αθήνας, μελέτησε με ταχύτατες διαδικασίες τις αλλαγές στις εφημερίες αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ώστε να γίνεται ομαλά η εξυπηρέτηση των ασθενών και να εκλείψει το φαινόμενο των ράντζων αλλά και της μεγάλης αναμονής.

Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Η τρίτη άμεση αλλαγή Χρυσοχοΐδη από τις αρχές του Φθινοπώρου αφορά στην προώθηση των προσλήψεων γιατρών στα νοσοκομεία.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε τροποποίηση του συστήματος των προσλήψεων ώστε να καλύπτονται με καλύτερο τρόπο οι κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας όπως υπογραμμίζουν πηγές του HealthReport.gr, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών ότι δεν θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αλλά μέσω ενός νέου συστήματος που θα περιλαμβάνει τις ανάγκες των νοσοκομείων της επικράτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου