Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Η κακοκαιρία Daniel «σάρωσε» το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στην υγεία

Η κακοκαιρία Daniel «σάρωσε» το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στην υγεία

Η κακοκαιρία Daniel άλλαξε σελίδα στο επικοινωνιακό κομμάτι της κυβέρνησης

Μαρία Γλένη HR

Η κακοκαιρία Daniel, που έπνιξε την Θεσσαλία προκαλώντας τρομακτικές καταστροφές σε λίγα μόνο 24ωρα μετά τις πυρκαγιές στον Έβρο, «σάρωσε» το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στην υγεία.

Μετά και την αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αυτό το Σαββατοκύριακο, ο χώρος της υγείας χάνει την πρωτοκαθεδρία και μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Έτσι αν και υπήρχαν διαρροές από το Μαξίμου πως στην έκθεση της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα έκανε εκτενή αναφορά τόσο στις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας όσο και στο «πακέτο» προσλήψεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, τελικά η κακοκαιρία Daniel άλλαξε άρδην την επικαιρότητα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί εδώ ότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί πολλές φορές ότι θα ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας άμεσα με προσωπικό μέσα από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, που θα αφορά δηλαδή σε μόνιμες θέσεις, εξαγγελλίες που θα επαναλάμβανε στη ΔΕΘ

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε δηλώσει πώς θα γίνουν 10.000 προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, ενώ η υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι θα γίνουν πολύ νωρίτερα για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πώς θα κατανεμηθούν οι προσλήψεις στην υγεία

ΦΩΤΟ: HealthReport.gr

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, οι 6.000 αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του έτους.

Η μερίδα του λέοντος των προσλήψεων θα αφορά γιατρούς, κυρίως νοσηλευτές, στελέχη του ΕΚΑΒ.

Πάντως όσες προσλήψεις και να ανακοινωθούν, δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε καν τις αποχωρήσεις στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr : «ΕΚΑΒ: Χωρίς υποψηφίους η προκήρυξη για 250 θέσεις σε ασθενοφόρα – Πόσοι έκαναν αίτηση και πόσοι θα προσληφθούν τελικά»

Εξάλλου εν μέσω θέρους φάνηκε ξεκάθαρα πόσο γυμνό είναι το ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία είναι άδεια από ιατρικό προσωπικό όπως βέβαια και τα Κέντρα Υγείας στα νησιά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι τα τελευταία χρόνια οι αποχωρήσεις αυξήθηκαν στο ΕΣΥ τόσο από τις συνταξιοδοτήσεις όσο και επειδή κάποιοι υγειονομικοί και κυρίως γιατροί, αποφάσισαν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους πορεία στο εξωτερικό ή πηγαίνοντας στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

8 σχόλια:

  1. Αν καποιος ειναι ασοβαρος μπορει να στελεχωσει το ελος του ΕΣΥ και φυσικα λιγο αργοτερα θα το μετανοιωσει πικρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ δηλαδη εισαι ασοβαρος(!!!!!)ή σοβαρος??? ....επαναστατη συνελληνα του καναπε και του ατομικου συμφεροντος.
      Παντως σε καποια εφημερια του ελωδους ΕΣΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ σιγουρα θα σε δω να σε φερνει το ΕΚΑΒ....ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΖΙ!

      Διαγραφή
    2. αγαπητε μιμικο ,εχω ασφαλεια και θα παω σε ιδιωτικο, αποφευγοντας βεβαια τους 8κλινους θαλαμους που εξυπηρετεις .χαιρετισμους στη μαιρη

      Διαγραφή
    3. Μαίρη.... Christmas χοχοχο!18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:51 μ.μ.

      Θα σε περιμένω με μεγάλη αδημονία σύντομα ......και στον Ιδιωτικό Τομέα σε ωραιότατα 16κλινα, ευαερα και ευηλια, ελέω ΣΔΙΤ....... ΠΡΟΣΕΧΏΣ!

      Διαγραφή
    4. Ιδιώτης Μεγαλοκλινικαρχης19 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12:00 π.μ.

      Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου
      σε περιμένω να 'ρθεις
      μ' ένα τραγούδι του δρόμου να ρθεις όνειρό μου
      το καλοκαίρι που λάμπει τ' αστέρι με φως να ντυθείς.....τρια λαρι λαρο!

      Διαγραφή
  2. Έφυγα μετά από 16 χρόνια στο ΕΣΥ.Στην αρχή υπηρχε ανασφάλεια, άλλες συνθήκες εργασιας.Σιγα-σιγα αντιλαμβάνεσαι πως είναι να μην εφημερεύεις, να μην έχεις το στρες από τα βαριά περιστατικά και να βγάζεις πολλαπλάσια χρήματα απ'οτι ως ΕΣΥτης.Ηταν από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 41% και θα δείτε ότι τα ελληνοζωα μπορεί να τους δώσουν και.....45% στις αυτοδιοικητικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή