Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Προσοχή σε διαφημίσεις ιατρικών προϊόντων με πλαστή «υπογραφή» γνωστών γιατρών

Γιάννα Σουλάκη - ΙATROPEDIA

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, σε διαφημίσεις που έχουν κατακλίσει το ιντερνετ και τα social media με φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία δήθεν συστήνουν επώνυμοι γιατροί.

«Οι διαφημίσεις αυτές είναι παραπλανητικές και δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών (ΙΣΠ) ή με επιφανή μέλη του», τονίζει η πρόεδρος του ΙΣΠ, Άννα Μαστοράκου.

Όπως αναφέρει, τον τελευταίο καιρό σε ιστοσελίδες και σε πλατφόρμες γνωστών social media αναρτώνται «ανυπόστατες, κακόβουλες και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση διαφημίσεις διαφόρων προϊόντων χρησιμοποιώντας το λογότυπο ή την επωνυμία ή και φωτογραφίες επιφανών ιατρών – μελών του Ι.Σ. Πατρών για δήθεν χορήγηση έγκρισης και σύμφωνης γνώμης».

Οι αναρτήσεις αυτές αφορούν προϊόντα αγνώστου ταυτότητας, από ιστοσελίδες που δεν ανιχνεύονται, δεν αναγνωρίζεται το προϊόν και δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν υπάρχει έγκριση της κυκλοφορίας του.

«Τα προϊόντα αυτά, σε καμία περίπτωση, δεν τελούν υπό την έγκριση του Ι.Σ. Πατρών ούτε μελών του», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σε ανακοίνωσή του και καλεί τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να αγνοούν παρόμοιες αναρτήσεις και να μην τυγχάνουν θύματα αποπροσανατολισμού με δυσάρεστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Επισημαίνονται οι ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αν το προϊόν αυτό δεν έχει τις κατάλληλες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών θα απευθύνεται στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προστασία του κύρους του, των μελών του και της Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου