Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί για το clawback

Συντάκτης: Virus

Σε δράσεις διαμαρτυρίας έναντι του Clawback προχωρούν το προσεχές χρονικό διάστημα οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμπαραστέκεται στην πρωτοβουλία και στην διεκδίκηση του δικαιώματος για κατάργηση του μέτρου υφαρπαγής των εσόδων τους.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ επισημαίνει πως τελεία στην εφαρμογή του άδικου μέτρου θα έπρεπε να έχει μπει από το 2018. Αντίθετα μια πενταετία μετά, «υφίσταται διογκούμενο, καθώς η πολιτεία αυξάνει τις παροχές εντός του ιδίου προϋπολογισμού».

Οι εργαστηριακοί γιατροί βιώνουν τον «εφιάλτη» στο τέλος του μήνα να πρέπει να αντιμετωπίσουν την υπέρβαση, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσό να αφαιρείται από τις αμοιβές τους για τις εξετάσεις που εκτέλεσαν. Σημειωτέον είναι πως απαγορεύεται να αρνηθούν την εκτέλεση τους. Με την εφαρμογή του μέτρου το σύνολο των εργαστηρίων είναι υπερχρεωμένο και κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, με τις όποιες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

Συνεπώς, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνεται στην Πολιτεία με το αίτημα «να λάβει τα απαραίτητα και επιστημονικά αποδεκτά μέτρα εξορθολογισμού της εκτέλεσης εξετάσεων, την επαρκή χρηματοδότηση και την αξιοπρεπή αποζημίωση των εργαστηρίων». Ακόμη, ο ΠΙΣ ζητά από τους γιατρούς να ενημερώσουν τους ασθενείς τους λόγους για τους οποίους διαταράσσεται το σύστημα παροχής.

24 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ ΠΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ SUPER MARKET ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ CLAW BACK ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.
    ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ.ΕΑΝ Ο ΠΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
    ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ Ο ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι και troll εισαι και αγραμματος παλιο@##$$#κι

      Διαγραφή
  2. Αντιφατικη η σταση των εργαστηριακων .Αν δεν τους αρεσει να κοψουν τις συνβασεις .Το cb εινα απαραιτητο για τη συγκρατηση των δαπανων που ειναι προκαθορισμενες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι εκτός τόπου και χρόνου... Ντροπή σου...!

      Διαγραφή
    2. εάν είσαι εργαστηριακος κόψε τη σύμβαση εάν είσαι κλινικός λυπάμαι εκτός κι εάν το έχεις δίπορτο.....

      Διαγραφή
    3. Μαθε πρωτα γραμματική (ειναι συμβάσεις. … κ οχι συνβασεις)
      Κατόπιν τουτου, μαθε οτι θα κοψουμε ολοι μαζικά τις συμβάσεις με τον χρεοΕοπυυ, κ οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν τις διαμαρτυρίες τους

      σε σενα κ τους ομοίους σου …. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ !!!!
      Εσενα περιμέναμε γιακαθοδήγηση αλλωστε
      Να ανεβει οπωσδηποτε Κα Μαστορακου
      Αλλιως μην ανεβάζετε εμπρηστικές δηλωσεις αγραμμάτων κ ανεπάγγελτων κ βολεμένων με οποιο κομμα ειναι εκάστοτε στην εξουσία
      ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ …,.
      ..

      Διαγραφή
    4. 9.09, Εάν δεν το εχεις καταλάβει ακόμα να σου εξηγήσω οτι η <> του προυπολογισμού δεν προκαλείτα απο τα εργαστήρια ,εαν ο εοπυυ θέλει να συγκρατήσει το υψος των εξετάσεων να σταματήσει να εκδίδει παραπεμπτικά οταν υπερβαίνει τον προυπολογισμό του οπως εσύ οταν πας σε ενα μαγαζί ή μια ταβέρνα παραγγέλνεις μεχρι εκει που φτάνει η τσέπη σου εάν θέλεις αυριο πήγαινε σε μια ταβέρνα και αφου παραγγείλεις τα πάντα αφησε τα μισα απο το λογαριασμό και θα δεις τι θα γίνει . εάν δεν το καταλαβαίνεις λυπάμαι για σένα.Δεν σου απαντώ επώνυμα διότι σχολιάζεις ΑΝΩΝΥΜΑ.

      Διαγραφή
    5. ΕΙΣΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    6. To cb δημιουργείται από τη μη εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων και γενικά την υπερσυνταγογράφηση εξετάσεων που παγκοσμίως πουθενά δε συμβαίνει..Υπάρχει παντού έλεγχος και πλαφόν στο εξωτερικό.Οι ασφαλιστικοί φορείς στο εξωτερικό θα είχαν επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα στους γιατρούς αν έκαναν αυτό που κάνουν εδώ στην Ελλάδα.Επίσης δε θα γινόταν ποτέ έγκριση για τις πανάκριβες εξετάσεις που γράφονται εδώ χωρίς να υπάρχει κονδύλιο από το κράτος, με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν οι εργαστηριακοί ιατροί.

      Διαγραφή
    7. ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    8. Εσύ πληρώνεσαι κανονικά. Με την δουλειά των άλλων όμως παντογνωστης και μάγκας

      Διαγραφή
    9. Αυτο που σας επιβαλουν ειναι συνβαση και οχι συμβαση και δεν εχετε τα κοτσια να αντισταθειτε και να κοψετε καθε σχεση με εοπυυ διοτι βολευεστε με ολη αυτη την κατασταση.Εγω πληρωνομαι κανονικα απο τους πελατες μου και οχι απο τον εοπυυ .Ειστε αξιοι της μοιρας σας και θα πληρωνετε cb μεχρι τη δευτερα παρουσια

      Διαγραφή
    10. Αποκλείται ιατρός να γράφει συΝβασεις....Αλλά εαν είναι, η επίστροφή στην Α δημοτικού κρίνεται επιβεβλημένη

      Διαγραφή
    11. Μάλλον δεν τα γνωρίζεται καλά !!!
      Νομίζεται ότι τα γνωρίζεται !
      Δεν ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΤΕΧΝΙΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ Παλαια clawback !! 240 δόσεις ή αλλοιώς 20 χρόνια !

      Καταλάβατε Κύριε μην το ξεχνάτε !!
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    12. Αντε ρε ηλιθιε 10.10 που είσαι εργαστηριακός και δεν έχεις σύμβαση! Βλάκα που νομίζεις ότι κοροϊδεύεις κιόλας....και σε πληρώνουν οι....πελάτες! Ποιος ιατρός θα έλεγε τους ασθενείς πελάτες ρε καθυστερημενο?

      Διαγραφή
    13. Συνάδελφε 7.55 ....ούτε κλινικός είναι, αλήτης είναι.....δες την φρασεολογία του πχ πελάτες αντί για ασθενείς.....ποιος ιατρός θα το έγραφε?

      Διαγραφή
    14. Ακριβως για να μην συσσωρευθει καινουριο χρεος θα επρεπε να κοψετε τις συνβασεις (και οχι συμβασεις ) σας κυριοι κρατικοδιαιτοι .Αλλα κατα βαθος καποιοι βολευονται με το χαλι αυτο .Οι συλλογοι δεν μπορουν να πανε κοντρα στην Κ για τους γνωστους λογους .

      Διαγραφή
    15. ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

      Διαγραφή
    16. Κ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΔΛΔ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ???ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΡΕΟΣ!!! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΣεΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ….. ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΥΣ Κ ΑΤΟΜΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
      Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟΣ
      ΑΚΟΜΗ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ Κ ΕΝΩ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΠΑΑΑΤΟΟΟ Δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε κ Να κλεισουμε επ ‘ ΑΟΡΙΣΤΟΝ Μεχρι να παρουν πισω ολα οσα μας εχουν φορτωσει
      ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΚΗ Μας…
      ΕΜΕΙΣ Κατ ‘ αρχήν Δεν ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ , κ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
      ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ——— Ως Εδω…
      Ο ΠΙΣ. Κ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Κ ΕΜΕΙΣ
      ΤΙΙΙΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ???
      ..

      Διαγραφή
  3. Χορτάσαμε απειλές για κινητοποιήσεις από το 2014 μεχρι σήμερα !!!σχεδόν 10 χρόνια κινητοποιήσεις και επαφές με τους υπουργούς οι οποίοι κατανοούν τα προβλήματα !!!μια από τα ίδια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε δίκαιο για τις απειλες κινητοποιήσεων που αναφέρετε
      Επειδη σαν κλάδος εργαστηριακών ειμαστε ξεφτιλα!!!! παθαίνουμε οσα παθαίνουμε
      ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ … απο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
      Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.
      ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!

      Διαγραφή
  4. τα μεγάλα κέντρα φρεναρουν τις κινητοποιήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον ανώνυμο απο 2/9. 9:09 … που συνεχίζει ως ανώνυμος παντα 5/9 10:000
    Κατα τον Μπαμπινιώτη δεν υπαρχει ορος ΣΥΝΒΑΣΗ …..
    Δεν ασχολεισαι καλυτερα
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ( κ οχι ασθενεις σου)
    Αφου εισαι απο τους Τυχερούς που πληρωνεσαι
    (Σιγουρα ολα μαυρα —-αλλιως δεν θα θεωρείσαι κ τοσο ΕΞΥΠΝΟΣ οσο θελεις να μας δειξεις )
    Με τοσο χρονο που αφιερώνεις στα σχολια που γραφεις , αληθεια ποτε προλαβαινεις να ασχοληθεις κ με τους πελατες σου—-ασθενεις σου !!!!
    Οι οποιοι αν αντιληφθούν τον χαρακτηρα σου, μαλλον θα τους ψαχνεις κ θάναι ΚΡΙΜΑ





    ΑπάντησηΔιαγραφή