Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Μετά τον ΕΟΔΥ έρχονται αλλαγές και σε άλλους Οργανισμούς – Όλο το παρασκήνιο

Υπουργείο Υγείας: Μετά τον ΕΟΔΥ έρχονται αλλαγές και σε άλλους Οργανισμούς – Όλο το παρασκήνιο

Αλλαγές στο υπουργείο Υγείας και σε άλλους Οργανισμούς μετά τον ΕΟΔΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Μετά τον ΕΟΔΥ η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας αναμένεται να κάνουν αλλαγές και σε άλλους μεγάλους Οργανισμούς της Υγείας.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση του για τα πρόσωπα και τη λειτουργία των Οργανισμών και των Φορέων που σχετίζονται με την Υγεία και έχει δημιουργήσει ένα πλάνο αλλαγών.

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το HealthReport.gr, μετά τον ΕΟΔΥ ο οποίος άλλαξε Πρόεδρο με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη που έχει και την αρμοδιότητα, σειρά αναμένεται να πάρουν ο ΕΟΦ, ο ΕΟΠΥΥ αλλά και άλλοι μικρότεροι Οργανισμοί.

Ήδη άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ άλλαξε σύνθεση και λειτουργία τους προηγούμενους μήνες, περιορίζοντας τα μέλη του ΔΣ σε 7, τα οποία διορίζονται κυρίως από την κυβέρνηση.

Τα σενάρια που προωθούνται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, λένε πηγές του HealthReport.gr, είναι να γίνουν οι περισσότεροι βασικοί φορείς της Υγείας, Οργανισμοί με 7μελές ΔΣ, με Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο.

Με τον τρόπο αυτό βέβαια η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να διορίζει στα ΔΣ πρόσωπα της αρεσκείας της ώστε να μπορεί να υπάρχει και απόλυτος έλεγχος στον τομέα της Υγείας.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΟΦ, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως εδώ και καιρό αναζητείται νέο πρόσωπο ανάμεσα σε «γαλάζια» στελέχη, ενώ έχουν γίνει και σχετικές επαφές. Όμως προς ώρας η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο όνομα που θα αναλάβει τον τομέα του φαρμάκου και θα υλοποιήσει τις Διοικητικές αλλαγές στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Αλλαγές αναμένονται και στον ΕΟΠΥΥ, αφού ο υπουργός Υγείας φέρεται να είναι προβληματισμένος για τη σημερινή κατάσταση στον Οργανισμό, ο οποίος παρουσιάζει μία έντονη δυσκινησία σε σχέση με τη συνεργασία του με τους ιδιώτες παρόχους.

Πάντως όπως μεταφέρουν πηγές στο HealthReport.gr, οι αλλαγές Χρυσοχοΐδη θα γίνουν με το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου και μάλιστα σταδιακά ώστε να μην το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης λόγω των επιλογών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου