Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΣΙΠΥ: Οι παροχές υγείας προς τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 19-9-2023 Α.Π.

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας, ΠΙΣ, ΙΣ της χώρας και ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Οι παροχές υγείας προς τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας

Στην φετινή ΔΕΘ ο κος Πρωθυπουργός μεταξύ των μέτρων που εξήγγειλε, ήταν και αυτό της επέκτασης των δωρεάν (άνευ συμμετοχής) εξετάσεων σε επιπλέον προληπτικούς ελέγχους.

Ο δε Υπουργός Υγείας , κος Χρυσοχοΐδης, εξειδικεύοντας την πρωθυπουργική εξαγγελία, ανήγγειλε χθες στα ΜΜΕ, την εφαρμογή του μέτρου της μηδενικής συμμετοχής σε όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις (όπως και στα φάρμακα) για τους πληγέντες κατοίκους της Θεσσαλίας.

Το μέτρο ακούγεται σωστό και ανθρώπινο, ΟΜΩΣ μας δημιουργείται μιά έντονη απορία:

Από ποιό κονδύλι θα εκταμιευτούν τα χρήματα για αυτή την επιπλέον δαπάνη;

Και τούτο διότι:

Εάν μεν η πηγή γι’ αυτή την επιπλέον δαπάνη είναι ένας άλλος κωδικός, όχι αυτός από τον οποίο ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων του, τότε έχει καλώς…

Εάν όμως η εν λόγω δαπάνη θα επιβαρύνει τον ανωτέρω αναφερόμενο κωδικό πληρωμής των εργαστηριακών εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, τότε, λόγω του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και της εφαρμογής του μέτρου του claw back, την οποιαδήποτε επιπλέον δαπάνη για εργαστηριακές εξετάσεις, θα την επιβαρυνθεί αποκλειστικά ο εργαστηριακός γιατρός και όχι το Κράτος ή ο ΕΟΠΥΥ.

Έτσι σε αυτή την περίπτωση, την συνολική οικονομική επιβάρυνση του μέτρου υπέρ των πλημμυροπαθών Θεσσαλών πολιτών, θα την υποστούν οι πλημμυροπαθείς Θεσσαλοί εργαστηριακοί γιατροί!!!

Οι φόβοι μας είναι ισχυροί για την δεύτερη περίπτωση, διότι το ίδιο ισχύει και για όλες τις παροχές υγείας που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, τόσο από τις προηγούμενες, όσο και από την νυν Κυβέρνηση και αφορούν, την μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου, σε ομάδες προληπτικών εξετάσεων καθώς και σε (συνεχώς προστιθέμενες) κατηγορίες ασθενών, και την συνεχή εισαγωγή καινούργιων εξετάσεων προς εκτέλεση.

Και εδώ, η επιβάρυνση όλων αυτών των ανωτέρω παροχών, είναι παντελώς ανέξοδη – μηδενική, για το Κράτος και τον ΕΟΠΥΥ και πέφτει αποκλειστικά στην πλάτη του εργαστηρίου, ακριβώς λόγω του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και του claw back.

Επομένως, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει , και μόνο για λόγους σεβασμού του Έλληνα πολίτη, και μέχρι να αρθεί το παράνομο και άδικο μέτρο του claw back, επιβάλλεται όλες οι επιπλέον παροχές υγείας που αφορούν την δωρεάν συμμετοχή, ή την εισαγωγή νέων εξετάσεων, να εκταμιεύονται από άλλη πηγή (όπως ήδη ισχύει για τους κατοίκους του Εξωτερικού), και να εξοφλούνται στο ακέραιο… ιδιαιτέρως δε για τους πληγέντες πλημμυροπαθείς Θεσσαλούς γιατρούς…

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου Σπ. Κραμποβίτης

4 σχόλια:

  1. Μεσω του Άθλιου clawback , εκτος απο τους εργαστηριακούς στη Θεσσαλία ,θα επιβαρυνθεί το συνολο των εργαστηριακών , λογω της ακομη μεγαλύτερης υπέρβασης του μηνιαιου προϋπολογισμού Εοπυυ
    Για να ακριβολογούμε!!!!!
    Κανενας μας δεν πρεπει να το επωμιστεί κ αυτο !!!
    ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο που επιβάλλεται κύριοι Χατζηπαναγιώτου και Κραμποβίτη ειναι να πρωτοστατήσετε στην καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, εμπρός λοιπόν προχωρήστε σε κινητοποιήσεις ,ΑΜΕΣΑ.Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι αλλα τους ψηφισαμε προσφατως.ασπροσεχαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήταν με ένα γράμμα προς Υπουργό Υγείας, ΠΙΣ, ΙΣ της χώρας και ΜΜΕ να λύνονταν τα προβλήματά σας θα ζούσαμε σε άλλη χώρα. Ποτέ όμως δεν είανι αργά για κάτι τέτοιο. Αφήστε τους όλους αυτούς να πνιγούν στο βούρκο της Θεσσαλίας που οι ίδιοι δημιούργησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή