Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΟΠΥΥ: Καμία επιβάρυνση των Διαγνωστικών Κέντρων από τη δωρεάν συμμετοχή για εξετάσεις στη Θεσσαλία

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Τέλος στον "πόλεμο" ανακοινώσεων που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ωρα από την πλευρά των Διαγνωστικών Κέντρων, βάζει με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.
//

Δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση των εργαστηριακών γιατρών, από την δωρεάν παροχή εξετάσεων στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Θεσσαλίας, διαβεβαιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του Οργανισμού, χαρακτηρίζει «δήθεν» την επιβάρυνση των Διαγνωστικών Κέντρων καθώς, όπως αναφέρεται, η μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων θε επιτευχθεί με ειδική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ξεκαθαρίζεται ότι η άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) καθώς και τα σχετικά ερωτήματα που θέτει το Συντονιστικό των Διαγνωστικών Κέντρων και των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δεν ευσταθούν», αναφέρει συγκεκριμένα η Διοίκηση του Οργανισμού.


Ειδικότερα, σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ρητά στη διάταξη που έχει κατατεθεί και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Βουλής ότι «η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή της συμμετοχής των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων από την κακοκαιρία Daniel θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ως εκ τούτου, το κόστος της απαλλαγής, έως 31.03.2024, των πληγέντων από τη συμμετοχή τους στη χορήγηση φαρμάκων και στην εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων θα καλυφθεί από το Υπουργείο Υγείας, συμπληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, και ουδόλως ευσταθεί ο προβληματισμός ότι θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εργαστηρίων ή ότι θα μετακυλήσει το κόστος στους εργαστηριακούς ιατρούς μέσω του μηχανισμού clawback.

6 σχόλια:

  1. Έτσι ….τα ίδια έλεγε η διοίκηση του Εοπυυ και για τις πρόσθετες παλαιότερες εξετάσεις και για καινούργια μηχανήματα ότι δε θα υπήρχε επιβάρυνση στο εργαστήριο και προς το τέλος του μήνα μας έρχεται το ραβασάκι !!!
    Ο Εοπυυ είναι ένα συνδικάτο που εχει οργανώσει να πληρώνει ο πάροχος και ειδικά ο εργαστηριακός γιατρός μεγάλο μέρος του κόστους των εξετάσεων που εκτελούν οι ασφαλισμένοι
    Οι τελευταίοι δε βρήκαν τραπέζι στρωμένο και τρώνε και πίνουν ότι θέλουν δωρεάν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυνονται αποκλειστικα οι παροχοι, με ελλειψη σοβαροτητας και απουσια αντιδρασεων

      Διαγραφή
  2. Ποια επιτροπή Ιδιωτών Εργαστηριακών θα ειναι υπευθυνη κ υπόλογη στο να μην συμβει αυτο;;; ΠΩΣ θα ξερουμε οτι θα κανουν αυτα που υπόσχονται;;
    ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΝΕ ΤΗΝ ΥΟΕΣΒΑΣΗ ΤΟΥ CLAWBACK ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ;;
    Βγαζουν ανακοινωση καθε μηνα κ παρτα να τα ‘χετε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς θα πληρώσει το κράτος τις εξετάσεις; Θα πληρώσει το 15% του κόστους των εξετάσεων, που θα κάνουν οι ασφαλισμένοι από τη Θεσσαλία, βάσει των εγγραφών στην ΗΔΙΚΑ (κι όσο βγει) ή θα βάλει στον ΕΟΠΥΥ ένά πρόσθετο ποσό και τα υπόλοιπα μέσω clawback θα τα πληρώσουν τα εργαστήρια; Τα κονδύλια του πρόσθετου προϋπολογισμού είναι φιξαρισμένα, ποτέ δεν βγαίνουν βάσει του τι θα ζητηθεί.... Αυτό θα πρέπει να διευκρινίσει ο ΕΟΠΥΥ και να αφήσει τις ειρωνίες. Οι γιατροί έχουν δίκιο, ο ΕΟΠΥΥ έχει αποδείξει την ανεντιμότητά του εκατοντάδες φορές. Είναι αναξιόπιστος συνομιλητής και απαξιώνει συνεχώς τους γιατρούς που προσφέρουν απλόχερα έναντι πινακίου φακής τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με φρεσκο 41τοις εκατο θα μας κανουν οτι θελουν .ας μη ψηφιζαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι λογική αυτή.Δεν εχουμε διεκδικήσει ποτέ σαν κλάδος ...Σοβαρά δεν εχει ασχοληθεί ουδείς....Χθες θα έπρεπε να έχουμε κλείσει ολοι τα ιατρεια μας και να είμαστε στον υπουργό.Όχι στην θεωρία ,στην πράξη.Αλλα τότε εξαφανίζονται όλοι....Πότε ενεργήσαμε σαν εργαστηριακοί με συνοχή ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή