Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Απέλπιδες προσπάθειες του υπουργείου Υγείας: Επιχειρεί να διατηρήσει γιατρούς του ΕΣΥ που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν

Συντάκτης: Virus

Δυνατότητα παράτασης του χρόνου παραμονής στο ΕΣΥ δίνει το Υπουργείο Υγείας σε γιατρούς προς συνταξιοδότηση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαχειριστεί τις ελλείψεις γιατρών. Λόγω ελλείμματος ανθρώπινων πόρων οι βετεράνοι γιατροί θα μπορούν να συνεχίσουν την υπηρεσία τους μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Σύμφωνα με ΦΕΚ, οι ιατροί του κλάδου του ΕΣΥ, των οποίων η υπαλληλική σχέση θα έληγε αυτοδίκαια έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, τη 31η Δεκεμβρίου του 2021 ή την 31η Δεκεμβρίου του 2020 λόγω συμπλήρωσης του 67έτους της ηλικίας τους και οι οποίοι παραμένουν στην υπηρεσία τους έως την 31η Αυγούστου του 2023 κατ’ εφαρμογή του άρθρου πρώτου της από 12.6.2023 Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου (Α’125), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν.5046/2023 (Α’137) ή έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023 κατ’ εφαρμογή του άρθρου 95 του ν. 5041/2023 (Α’87) δύναται να παραμείνουν στην υπηρεσίας τους έως την 31 .3.2024 εφόσον η θέση τους δεν έχει προκηρυχθεί ή δεσμευθεί με άλλον τρόπο και συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών».

Η παραμονή τους θα είναι δυνατή εφόσον οι ίδιοι υποβάλλουν αίτηση προς τον Διοικητή ή Πρόεδρο του φορέα στον οποίο υπηρετούν, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ένταξη ισχύος του παρόντος και οι ιατροί που επρόκειτο να κρεμάσουν την ιατρική ποδιά στο τέλος του τρέχοντος μήνα θα πρέπει να κάνουν αίτηση έως τη 15η .9.2023. Η αίτηση θα πρέπει συνοδεύεται από βεβαιώσεις του φορέα σχετικά με την προκήρυξη ή δέσμευση της θέσης τους και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εφημεριών.

Οι γιατροί που επρόκειτο να αναχωρήσουν έως τις 31 Αυγούστου, μπορούν να παραμείνουν αυτοδικαίως έως την 1η Οκτωβρίου.

8 σχόλια:

  1. Μόνο δυο μήνες παράταση. Κρίμα και εγώ που νόμιζα ότι θα πέθαιναν και αυτοί στην καρέκλα όπωσ οι πανεπιστημιακοί, οι ακαδημαϊκοί και λοιποί αθάνατοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβαίνετε έτσι Συνάδελφοι? Δεν νοιάζονται καν για προσλήψεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεκαπέντε χρόνια ΕΣΥτης ,εξειδικευμένος, εφημερίες "μέσα",άπειρα ξενύχτια ,γιορτές και αργίες μακριά από το σπίτι και την οικογένειά.Το αντάλλαγμα δυο χιλιάδες και κάτι,δε έμενε και τίποτα μετά από λογαριασμούς και φροντιστήρια.Πηρα προσφορά από Κύπρο 9.500 συν έξτρα, σε δύο μήνες φεύγω.Λυπάμαι για τους έντιμους και άξιους συναδέλφους αλλά και για τους Έλληνες ασθενείς για το τι θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι διευθυντές συνήθως παρασιτούν στις κλινικές,ασχολούνται περιστασιακά με κανένα γνωστό τους ενώ οι γνώσεις και οι πρακτικές τους είναι απαρχαιωμένες.Πολυ καλή επιλογή του υπουργείου!Ο μοναδικός τρόπος να φτιάξουν οι κλινικές είναι να προσλάβουν νέους ιατρούς με μισθούς στο μέσο ευρωπαϊκό όρο ,ανάλογους της ειδικοτητας-εξειδικευσης τους ελέγχου της παραγωγικότητας τους, με συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι με τους διυθυντες ΕΣΥ παντα υπηρχαν ζητηματα .Δημοσιες σχεσεις ,πελατακια ,εργασιορρυπανση ,φακελοι Α4 και οχι φακελακια ,εταιριες ,,ωραριο μητερας ,κ.α. Ουδεις ελεγχος φυσικα

      Διαγραφή