Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Συνεχείς συσκέψεις για τα ράντζα στα νοσοκομεία – «Αγκάθι» το Αττικόν

Υπουργείο Υγείας: Συνεχείς συσκέψεις για τα ράντζα στα νοσοκομεία – «Αγκάθι» το Αττικόν

Λύση για τα ράντζα αναζητά το Υπουργείο Υγείας τα οποία αναμένεται να αυξηθούν λόγω και του Φθινοπώρου

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σε συνεχείς συσκέψεις βρίσκεται το υπουργείο Υγείας ώστε να βρεθεί άμεσα μία λύση για τα ράντζα στα νοσοκομεία. Ένα φαινόμενο που δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη και μάλιστα αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες οπότε και περιμένουμε το τριπλό κύμα γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού.

Τα στελέχη συνεδριάζουν αρκετές φορές την εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας ώστε να βρουν την κατάλληλη λύση που θα μειώσει έστω σε έναν βαθμό τα ράντζα στους διαδρόμους και την ταλαιπωρία των ασθενών. Εξετάζονται πολλά σενάρια που μπορεί να εφαρμοστούν, αλλά προς ώρας δεν έχει βρεθεί το πιο αποτελεσματικό.

Αγκάθι το Αττικόν

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr σε πρόσφατη σύσκεψη τέθηκε αναλυτικά το πρόβλημα για τα δύο βασικά νοσοκομεία που αναπτύσσουν ράντζα στην Αττική, το «Αττικόν» και ο Ευαγγελισμός.

Δύο νοσοκομεία που και στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αλλά ανεπιτυχώς.

Πάντως ο Ευαγγελισμός παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα πλέον καθώς τα όποια ράντζα που αναπτύσσονται, αποσύρονται άμεσα καθώς οι ασθενείς μετακινούνται σε άλλους θαλάμους διαφορετικών κλινικών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Αττικόν όπου η κατάσταση τις περισσότερες φορές είναι ασφυκτική.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται αλλαγές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ώστε οι ασθενείς να μετακινούνται για νοσηλεία σε άλλα νοσοκομεία μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ωστόσο όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η λύση αυτή δεν φαίνεται να μπορεί να εφαρμοσθεί καθώς κρίνεται δύσκολο να διακομίζονται οι ασθενείς σε διαφορετικά νοσηλευτικά ιδρύματα ειδικά εάν πρέπει να μεταφερθούν στα εφημερεύοντα της Αθήνας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα υψηλόβαθμη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το θέμα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία και τις αλλαγές που προωθούνται.

3 σχόλια:

  1. Λες και οι συσκεψεις επι συσκεψεων μπορουν να λυσουν το προβλημα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φραπέ μπουγάτσα κρέμα μέχρι θανατου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφαρμοστε ψυχοθεραπεια στους ασθενεις που κεινται στα ραντζα κα υπουργε ,το σκεφτηκατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή