Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Αλλάζει το σύστημα των προσλήψεων για τους γιατρούς στα νοσοκομεία – Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης στην ΕΙΝΑΠ

Αλλάζει το σύστημα των προσλήψεων για τους γιατρούς στα νοσοκομεία – Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης στην ΕΙΝΑΠ

Τι θα αλλάξει στις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σε αλλαγές στο σύστημα των προσλήψεων των γιατρών στα νοσοκομεία αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο κ. Χρυσοχοΐδης όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε τροποποίηση του συστήματος των προσλήψεων ώστε να καλύπτονται με καλύτερο τρόπο οι κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας όπως υπογραμμίζουν πηγές του HealthReport.gr, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών ότι δεν θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αλλά μέσω ενός νέου συστήματος που θα περιλαμβάνει τις ανάγκες των νοσοκομείων της επικράτειας.

Στο μεταξύ όμως θα αλλάξει και τα Συμβούλια Κρίσεων που υπάρχουν στα νοσοκομεία και εξετάζουν όλους τους γιατρούς που επιθυμούν να αναλάβουν μία θέση στο ΕΣΥ. Πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης όπως είχε γράψει το HealthReport.gr, είχε πιέσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες να «τρέξουν» τη διαδικασία των προσλήψεων μέσω των Συμβουλίων Κρίσεων.

Οι αιφνιδιαστικές μετακινήσεις γιατρών

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΙΝΑΠ έθεσαν εμφατικά εκτός από τις προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ και το θέμα των υποχρεωτικών μετακινήσεων γιατρών από ένα νοσοκομείο σε άλλο χωρίς τη θέλησή τους.

Ένα φαινόμενο που είναι ιδιαιτέρως έντονο το καλοκαίρι όπου γιατροί της Αθήνας είναι υποχρεωμένοι με μία απόφαση «εντέλλεσθε» να μετακινούνται στα νησιά για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί όμως σοβαρά προβλήματα στα μεγάλα νοσοκομεία που στερούνται το λιγοστό ιατρικό προσωπικό τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να συμφώνησε με τους γιατρούς ότι η τακτική αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί, τονίζοντας μάλιστα ότι: «ναι μεν υπάρχουν ανάγκες αλλά πρέπει να υπάρχει άλλη συνεννόηση και να μην μετακινούνται έτσι οι γιατροί».

Πάντως οι γιατροί έθεσαν στον υπουργό Υγείας 14 θέματα που «καίνε» τον κλάδο, μεταξύ των οποίων και το ιατρικό μισθολόγιο το οποίο είναι καθηλωμένο εδώ και χρόνια. Ο υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι οι μισθοί των γιατρών είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα θέσει το ζήτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

7 σχόλια:

  1. Οι γιατροι που σεβονται τοβ εαυτο τους και την επιστημη τους δεν θα ασχοληθουν με το βουρκο του ΕΣΥ .Τα υπολοιπα ειναι οι συνηθεις ανευ περιεχομενου εξαγγελιες που μας διασκεδαζουν και μας προκαλουν αφθονο γελιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χόρτασαν λεφτά οι τυχάρπαστοι και τα λαμόγια
    Τους γιατρούς εδώ και χρόνια τους εξευτελίζαν στα παράθυρα δημοσιογράφοι σε εντεταλμένοι υπηρεσία
    Οι νέοι και μεσήλικες γιατροί δεν ξεχνούν !!!
    Τώρα αρχίζει το ματς !!θα χορτάσετε συνταξιούχους με παρατάσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άραγε παραδόθηκε συγκριτική έκθεση με τα μισθολόγια των ιατρών στην ευρωπαϊκή Ένωση (ακόμα και στη Ρουμανία οι μισθοί είναι διπλάσιοι).Οι ικανοί, εξειδικευμένοι ιατροί αφήνουν το ΕΣΥ λόγω των καλών συνθηκών εργασίας και των άθλιων μισθών.Η ποιοτική υγεία θα υπάρχει σε λίγο μόνο ιδιωτικά και στο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιούς γιατρούς κύριε Μιχάλη μας; Ελάχιστοι έμειναν Ελλάδα και αν κάνεις κανένα μαγικό και δώσεις καμια "γενναία" αύξηση 50-100€ θα φύγουν όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από χρόνια έχω επισημάνει τα στραβά του συστήματος.Αλλά ποιός να ασχοληθεί ;. Επρεπε να φθάσει ο κόμπος στο χτένι για να δούνε τα χάλια.
    Εχω προτείνει οτι οι προκηρύξεις θα πρέπει να γίνονται ανά ειδικότητα, ανά 3μηνο Πανελλαδικά σε γνωστές ημερομηνίες. Οι κρίσεις των γιατρών θα πρέπει να γίνονται σε 2 επιτροπές εκάστης ειδικότητας.(Αθήνα και Θεσσαλονίκη) για τα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας και όχι στα ίδια τα νοσοκομεία από τους εκεί διοικητικούς και διευθυντές.Με την σημερινή τεχνολογία όλα τα έγγραφα σε ψηφιακή μορφή.
    Εχουμε πικράν πείρα από τα κατορθώματα και τις ''κρίσεις'' των αρμοδίων.
    Επίσης θα πρέπει να καθιερωθούν σωστά κριτήρια επιλογής γιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης θα πρέπει να πληρώνουν και καλά... Ξέχασε τις προσλήψεις... Ενδιαφέρονται όλο και λιγότεροι... Το παραμύθι, ειδικά στην επαρχία, τελειώνει... Οι αλλαγές στις προσλήψεις αφορούν ιατρούς περιφέρειας, χωρίς έδρα, με τοποθέτηση όπου υπάρχουν ανάγκες, για να μειωθούν τα εντέλλεσθαι.... Εάν βρουν ιατρούς, σφύρα μου....!

      Διαγραφή
  6. Θυμαμαι προ 20ετιας και πλεον ,ειχα αποφασισει να προσπαθησω να μπω στο ΕΣΥ .Φιλος και συναδελφος με ροωτουσε τι μεσο ειχα και οταν του ειπα οτι μονο το βιογραφικο εχω ,ξεσπασε σε τρανταχτα γελιο.Ειχε απολυτο δικιο φυσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή