Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Τρομάζει η επόμενη μέρα σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα - Απειλεί τη Λάρισα ο Πηνειός

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού- Αγωνία για τους αγνοούμενους - Όπως υποχωρούν τα νερά και προχωρούν οι δυνάμεις διάσωσης αποκαλύπτεται το μέγεθος και το βάθος της καταστροφής
Protorhema.gr

Με το μυαλό όλων να είναι ακόμη στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και μεταφοράς ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών, με την αγωνία για τους αγνοούμενους και το τι θα αποκαλυφθεί κάτω από τις λάσπες να κορυφώνεται, έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται η «βαριά» λίστα της επόμενης μέρας.

Πόλεις και χωριά χωρίς ηλεκτρικό και νερό, κατεστραμμένοι δρόμοι, πεσμένες γέφυρες, ζημιές σε όλες τις δημόσιες υποδομές, γκρεμισμένα σπίτια, πλημμυρισμένα χωράφια και άστεγοι φιλοξενούμενοι πρόχειρα σε σχολεία και γήπεδα συνθέτουν την εικόνα στο πεδίο.

Προφανώς σε αυτό το σκηνικό η φράση «αποζημίωση των πληγέντων» είναι το ελάχιστο. Η ζωή σε αρκετές περιοχές θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και αυτό δεν θα είναι εύκολο. Πέρα από τον πόνο για τα θύματα της θεομηνίας οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν καταστροφές στην παραγωγή, απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, «στείρα» χωράφια, ακόμη και κινδύνους ασθενειών.

Την ίδια ώρα, οι πλημμύρες απειλούν τη Λάρισα. Στη Γιάννουλη, χθες το βράδυ η στάθμη του νερού κυμάνθηκε στα 2,5 - 3 μέτρα, ενώ το πρωί του Σαββάτου είναι πάνω από 2 μέτρα, μισό μέτρο πάνω από τα αυτοκίνητα.

Στα 9,6 μέτρα έπεσε η στάθμη του Πηνειού το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει να υπάρξει νέα υπερχείλιση, λόγω ορμητικού κύματος.

Έκλεισε η Εθνική Οδός στο ύψος της Λάρισας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Επίσης διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας & από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς και τα οχήματα οδικής βοήθειας και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (474 χιλιόμετρο) του αυτοκινητόδρομου και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στη Λάρισα - Μάχη για να μην φτάσει στο κέντρο ο Πηνειός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου