Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΟΠΥΥ: Έκτακτα μέτρα για πλημμυροπαθείς- Τι γίνεται με τα φάρμακα

Τι ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.
IATRONET

Τα μέτρα που λαμβάνονται για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλίσει την αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στους πολίτες που είτε έχουν αποκλειστεί, είτε έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Λάρισας είναι σε επιφυλακή, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, για την κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης και θα έχει ενεργή γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης το τηλέφωνο 2410539947.

Από το φαρμακείο της Λάρισας εξυπηρετείται μέσω της πολιτικής προστασίας και όποια έκτακτη ανάγκη υπάρχει στο Βόλο.

Το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου (Θρακών 20) θα επαναλειτουργήσει μετά την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης εντός 24 ωρών.

Για την κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης ισχύει η ενεργή γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 2410539947 στο φαρμακείο Λάρισας. Επίσης οι πολίτες που έχουν δυνατότητα μετακίνησης μπορούν να απευθύνονται και στο φαρμακείο του Νοσοκομείου του Βόλου.

Ειδικότερα: Το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Λάρισας (Ηρώων Πολυτεχνείου 211) λειτουργεί κανονικά. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα βρίσκονται σε επιφυλακή 2 φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ.

Με τους συγκεκριμένους μπορούν να επικοινωνούν οι ασθενείς σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αγωγή τους (απώλεια, καταστροφή φαρμάκων υψηλού κόστους) από τις 8.00π.μ. έως και τις 8.00μ.μ. και το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ΠΓΝ και ΓΝ Λάρισας εφημερεύουν και εξυπηρετούν πολίτες που μπορούν να μετακινηθούν για έκτακτες ανάγκες. Επισημαίνεται ότι παρέχεται δυνατότητα επανασυνταγογράφησης των κατεστραμμένων/απολεσθέντων φαρμάκων που διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, εφόσον ο ιατρός επιλέξει την επιλογή "από φυσική καταστροφή".

Σχετικά υπήρξε ενημέρωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και η ΗΔΙΚΑ έχει προβλέψει ενημέρωση προς τους ιατρούς στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Παράλληλα, όσον αφορά συνταγές για φάρμακα που διακινούνται από Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, κατά τη διάρκεια του ΣΚ για ασφαλισμένους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αδυναμία άμεσης συνταγογράφησης έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από ιατρό του ΕΟΠΥΥ από τις 8.00π.μ. έως και τις 8.00μ.μ. και το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Σεπτεμβρίου μόνο για επανέκδοση συνταγών φαρμάκων υψηλού κόστους που ελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα φάρμακα έχουν καταστραφεί και οι ασθενείς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αγωγή κατόπιν επικοινωνίας στο 2410539947.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου