Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Άνοιξαν τηλεφωνικές γραμμές για τους πληγέντες της Θεσσαλίας ώστε να ενημερώνονται για θέματα δημόσιας υγείας

Υπουργείο Υγείας: Άνοιξαν τηλεφωνικές γραμμές για τους πληγέντες της Θεσσαλίας ώστε να ενημερώνονται για θέματα δημόσιας υγείας

Σε τηλεφωνικές γραμμές που δημιούργησε το υπουργείο Υγείας οι πληγέντες μπορούν να ενημερώνονται για θέματα υγείας

HR

Ειδικές τηλεφωνικές γραμμές για τους πληγέντες της Θεσσαλίας για θέματα δημόσιας υγείας, δημιούργησε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα οι πληγέντες από τις περιοχές της Θεσσαλίας μπορούν να επικοινωνούν με τις τηλεφωνικές γραμμές 2132161123-4 καθημερινά, από 08:00 έως 20:00.

Οι πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, καλώντας στις τηλεφωνικές γραμμές μπορούν να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και Υγιεινή.

Άλλωστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αμέτρητα ενώ βασικό ζήτημα παραμένουν τα στάσιμα ύδατα που αποτελούν και εστία κινδύνου. ‎

Συγκεκριμένα, ανησυχητικές είναι οι επιπτώσεις στην υγεία από την Κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, καθώς όσο μένουν συγκεντρωμένα τα ύδατα τόσο αυξάνονται και τα προβλήματα υγείας στους κατοίκους.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε από τη Λάρισα από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην περιοχή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, σήμερα νοσηλεύονται 6 συνάνθρωποί μας με προβλήματα υγείας στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ 46 παρουσίασαν γαστρεντερίτιδα και 24 Λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Αξιοσημείωτο είναι πως και ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών παρουσίασε πρόβλημα υγείας εξαιτίας σαλμονέλας και νοσηλεύεται, σύμφωνα με την κ.Αγαπηδάκη. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Τα προβλήματα υγείας παρουσιάζονται στους πληγέντες εξαιτίας των τραγικών συνθηκών που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές.

Τα συγκεντρωμένα και μολυσμένα ύδατα που ακόμη δεν έχουν υποχωρήσει αποτελούν μία υγειονομική βόμβα, καθώς περιέχουν φερτά υλικά, υπολείμματα νεκρών ζώων, λιπάσματα, φυτοφάρμακα αλλά ακόμη και λύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου