Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία (ΠΕΦ): «Το ελληνικό φάρμακο κυκλοφορεί σε 147 χώρες του κόσμου»

Iatropedia newsroom

Για μία ακόμη χρονιά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ανέδειξε την εξαγωγική δυναμική της στην πολύ σημαντική διεθνή έκθεση CPhI.

Η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση CPhI, αρίθμησε συνολικά 38 επιχειρήσεις του κλάδου του φαρμάκου, οι περισσότερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη θέση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως σημαντικής εξαγωγικής δύναμης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Η CPhI αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις για το κλάδο του φαρμάκου. Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν συνολικά πάνω από 2.000 εκθέτες από περίπου 80 χώρες, ενώ ο αριθμός των επαγγελματιών επισκεπτών ξεπέρασε τους 80.000.

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, τόνισε πως η διεθνής έκθεση CPhI αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ολόκληρη τη βιομηχανία του φαρμάκου να συναντηθεί και να παρουσιάσει τις ικανότητες, τα προϊόντα και τις λύσεις της σε πελάτες και συνεργάτες.

«Μια ετήσια συνάντηση της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογία και της καινοτομίας στο κλάδο του φαρμάκου για ένα καλύτερο μέλλον στην υγειονομική περίθαλψη. Η δυναμική και φέτος παρουσία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αναδεικνύει τις σημαντικές ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες καθώς και τις προοπτικές του κλάδου. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα βρίσκεται με αξιώσεις στο χάρτη του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν», τόνισε ο Θ. Τρύφων.

Όπως επισήμανε, τα ελληνικά φάρμακα ήδη κυκλοφορούν σε 147 χώρες του κόσμου ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας, θέση που διατηρεί σταθερά την τελευταία χρόνια.

Σημεία αναφοράς στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξαγωγών, αποτελούν αφενός η άριστη ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων και αφετέρου οι σημαντικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών σε υποδομές και έρευνα, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΦ

«Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θωρακίζουν το σύστημα φαρμακευτικής φροντίδας διασφαλίζοντας την κάλυψη των ασθενών με τις αναγκαίες θεραπείες. Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ουσιαστικών κινήτρων για την προσέλκυση ακόμη περισσοτέρων επενδύσεων στο χώρο του φαρμάκου αποτελεί πάγιο αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας», κατέληξε ο κ. Τρύφων

Ακολουθεί κατάλογος με τις ελληνικές συμμετοχέςGalenica S.A
Sustchem S.A.
Uni-Pharma SA
QUALIMETRIX SA
PharOS Ltd
Help SA
BENOSTAN HEALTH PRODUCTS S.A.
Vitorgan Ltd
VIOSER SA
Vianex S.A.
Symetal S.A.
Rontis Hellas SA
Rafarm S.A
QACS Lab
PHARMAZAC S.A.
Pharmathen
PharmaPath S.A
PHARMA-DATA S.A.
Paperpack S.A.
MEDITERRA S.A.
MEDICAIR BIOSCIENCE LABORATORIES S A
Lavipharm SA
Lamda Laboratories SA
LABOMED S.A.
LABOCHEM SA
Iasis Pharma S.A.
Gerolymatos International S.A.
Genepharm S.A.
GAP S.A.
FREZYDERM
FAMAR
ELPEN Pharmaceutical Co. Inc.
DEMO S.A. Pharmaceutical Industry
COOPER PHARMACEUTICALS S.A.
Bennett Pharmaceuticals SA Greece
BECRO
ANFARM
Adelco SA

Βρείτε τα τελευταία νέα της ΠΕΦ στο: www.pef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου