Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Φρικτό ατύχημα με μαγνητικό τομογράφο: Κατάπιε νοσοκόμα και ρούφηξε κρεβάτι ασθενή

Φρικτό ατύχημα με μαγνητικό τομογράφο στις ΗΠΑ (Video Capture)
ethnos.gr
Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε σε νοσοκομείο των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν μαγνητικός τομογράφος ρούφηξε νοσοκόμα μαζί με το κρεβάτι ασθενή, με αποτέλεσμα να καταπιεί την άτυχη γυναίκα.

Όπως αναφέρει η New York Post το ατύχημα συνέβη στο ιατρικό κέντρο Redwood City της Καλιφόρνια. Ήρθε στη δημοσιότητα τώρα, επειδή ολοκληρώθηκε και η σχετική εσωτερική έρευνα. Η Ainah Cervantes μπήκε στο θάλαμο με τον μαγνητικό τομογράφο, ώστε να εξυπηρετήσει έναν ασθενή που βρίσκονταν στο κρεβάτι. Το μηχάνημα, τότε, άρχισε να λειτουργεί ρουφώντας την ίδια αλλά και το κρεβάτι.

«Το κρεβάτι θα καρφώνονταν πάνω μου και θα με σκότωνε»

Όπως τόνισε η ίδια, «ένιωθα να με σπρώχνουν. Αν δεν πήγαινα προς τα πίσω που με τραβούσε εκείνη τη στιγμή, το κρεβάτι θα καρφώνονταν πάνω μου και θα με σκότωνε». Η νοσηλεύτρια επέζησε, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο βίδες καρφώθηκαν πάνω στο σώμα της και υπέστη συντριπτικά κατάγματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο και μήνες για να αναρρώσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αντιδράσεις καθώς φαίνεται ότι, την ημέρα που σημειώθηκε το ατύχημα, δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως το να υπάρχει μέσα στην αίθουσα κάποιος χειριστής του τομογράφου ή να ηχήσει ο απαραίτητος συναγερμός που ηχεί όταν το μηχάνημα είναι σε λειτουργία. Το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο, μάλιστα, φαίνεται ότι έχει μία ιστορία με αυτού του είδους τα ατυχήματα καθώς, και το 2015, ο τομογράφος ρούφηξε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, στο οποίο, ευτυχώς, εκείνη την ώρα, δεν καθόταν κάποιος άνθρωπος πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου