Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Διοικητές Νοσοκομείων: Έρχεται υπουργική απόφαση για τις νέες αμοιβές τους – Τι ποσά θα λαμβάνουν

Διοικητές Νοσοκομείων: Έρχεται υπουργική απόφαση για τις νέες αμοιβές τους – Τι ποσά θα λαμβάνουν

Τι μισθούς θα λαμβάνουν οι νέοι Διοικητές νοσοκομείων με βάση τις αυξήσεις

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Υλοποιείται σταδιακά ο νόμος Κεραμέως για τους Διοικητές Νοσοκομείων και τον τρόπο επιλογής τους. Να υπενθυμιστεί ότι ο πρόσφατος νόμος της υπουργού Εσωτερικών προβλέπει διαφορετικό τρόπο επιλογής των στελεχών του ΕΣΥ, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και μεταξύ άλλων με γραπτό τεστ δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα περιγράφει τις νέες αυξημένες αποδοχές των Διοικητών Νοσοκομείων.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των Διοικητών, ώστε να λαμβάνουν τα ίδια χρήματα με αυτά που παίρνουν σήμερα οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων.

Στόχος να μπορέσει η κυβέρνηση να προσελκύσει ικανά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα για να διοικήσουν τις νοσηλευτικές μονάδες.

Ποιοι θα είναι οι μισθοί για τους Διοικητές Νοσοκομείων

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται οι μισθοί των διοικητών νοσοκομείων να αυξηθούν άμεσα ώστε και η νέα «γενιά» να μπει στο ΕΣΥ με αυξημένες αποδοχές.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ΚΥΑ που θα εκδοθεί άμεσα θα προβλέπει ότι τα καθαρά εισοδήματα των Διοικητών Νοσοκομείων θα κυμαίνονται στα 2800 μηνιαίως. Όσα είναι τα καθαρά που εισπράττει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας ενός υπουργείου.

Πάντως σήμερα οι Διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων άνω των 400 κλινών, λαμβάνουν ήδη αυτόν το μισθό. Γι’ αυτό και οι αμοιβές τους αναμένεται να αυξηθούν με ετήσιο μπόνους απόδοσης που θα κινείται στο 20% των συνολικών αποδοχών τους, κάτι που άλλωστε προβλέπεται και στον νόμο Κεραμέως.

Ευνοημένοι αναμένεται να είναι πάντως οι Διοικητές των μικρότερων νοσοκομείων με λιγότερες από 400 κλίνες οι οποίοι σήμερα εισπράττουν καθαρά περίπου 1800 ευρώ το μήνα. Οι δικές τους αποδοχές θα αυξηθούν άμεσα στο επίπεδο των μισθών των Γενικών Γραμματέων.

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι από 1.1.2024 οι συνολικές αποδοχές των Γενικών Γραμματέων θα φθάσουν τα επίπεδα των 5.156 ευρώ το μήνα ( μικτά) από 4.631 ευρώ που είναι σήμερα.

2 σχόλια: