Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Μετά τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων οι αλλαγές στις εφημερίες του ΕΣΥ – Τα αγκάθια για το υπουργείο Υγείας


Αλλαγές στις εφημερίες μετά το νέο έτος αναμένεται να κάνει το υπουργείο Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Αλλαγές στις εφημερίες του ΕΣΥ αλλά μετά τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μπορεί ο κ. Χρυσοχοΐδης να επανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης του Συνέντευξης Τύπου ότι θα αλλάξει το σύστημα με τις εφημερίες άμεσα, πηγές ωστόσο του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η αλλαγή στο σύστημα εφημέρευσης στα νοσοκομεία της Αθήνας θα καθυστερήσει και αναμένεται να γίνει μετά την επιλογή μέσω ΑΣΕΠ των νέων Διοικητών Νοσοκομείων. Υψηλόβαθμες πηγές τοποθετούν τις αλλαγές μετά τις γιορτές και από το νέο έτος.

Ήδη εδώ και καιρό ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεχόταν εισηγήσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της Υγείας να μην προχωρήσει σε αλλαγές πριν αλλάξουν τα πρόσωπα στις Διοικήσεις των νοσοκομείων, τα οποία άλλωστε θα «τρέξουν» το νέο σύστημα με τις εφημερίες.

Ο υπουργός Υγείας – όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – δέχτηκε την πρότασή τους εσχάτως καθότι οι όποιες δοκιμές επιχείρησε να σχεδιάσει, σκόνταφταν στον προβληματισμό για το πως θα εφαρμοσθούν από Διοικητές οι οποίοι δεν γνωρίζουν εάν θα είναι αύριο στην θέση τους.

Πάντως η πρόσφατη απόφαση να εφημερεύουν ταυτόχρονα 6 νοσοκομεία της Αθήνας ώστε να υποδέχονται τα επείγοντα περιστατικά δεν κατέστη δυνατό να εφαρμοσθεί, καθώς διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Προς ώρας είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα ώστε το σύστημα των εφημεριών να λειτουργήσει ομαλά και να πάψουν να υπάρχουν οι αναμονές και τα ράντζα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

1 σχόλιο:

  1. Χωρις προσωπικο και υποδομες δεν λυνονται τα προβληματα ,δεν το εχει αντιληφθει κανεις υπυγ τα τελευταια χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή