Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Τροπολογία: Ψηφιακές όλες οι αιτήσεις των γιατρών για διορισμό στα νοσοκομεία

Η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Υγείας που φέρνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των συμβουλίων κρίσεων των γιατρών προβλέπει ότι οι αιτήσεις θα γίνονται μέσα από μία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος κατάθεσης και εξέτασης των αιτημάτων. Παράλληλα θέτει και συγκεκριμένα χρονικά όρια τόσο για την εξέταση των δικαιολογητικών όσο και για τον έλεγχο των ενστάσεων.
DailyPharmaNews.gr

Σε ριζική αναδιοργάνωση του συστήματος προσλήψεων των γιατρών στα νοσοκομεία προχωρά η κυβέρνηση. Με τροπολογία που κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο νομοσχέδιο για τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας για τα εγκεφαλικά η κυβέρνηση επιχειρεί να επισπεύσει τις διαδικασίες για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Κάθε υποψήφιος θα μπορεί να υποβάλλει μια ηλεκτρονική αίτηση ανά έγκριση προκήρυξης θέσεων. Στην αίτηση ο υποψήφιος μπορεί να δηλώσει έως πέντε θέσεις της ειδικότητάς του σε νοσοκομεία και γενικά νοσοκομεία-κέντρα υγείας, μιας μόνο Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) της χώρας και έως πέντε θέσεις της ειδικότητάς του σε δομές πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, μιας μόνο Δ.Υ.ΠΕ., προσδιορίζοντας τη σειρά προτίμησής του.

Με την τροπολογία καθορίζεται ότι τα συμβούλια κρίσεων θα λειτουργούν εντός της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καθώς σήμερα καταγράφεται το φαινόμενο Υγειονομικές Περιφέρειες διαφορετικών περιοχών της χώρας να εμπλέκονται σε κρίσεις γιατρών που ανήκουν σε τελείως διαφορετικούς νομούς.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία για τα Συμβούλια Κρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου