Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζει ο τρόπος διορισμού των γιατρών στα νοσοκομεία – Τι προβλέπει τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζει ο τρόπος διορισμού των γιατρών στα νοσοκομεία – Τι προβλέπει τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας στα συμβούλια κρίσεων στα νοσοκομεία προβλέπει τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Τροπολογία ώστε να αλλάξει ο τρόπος διορισμού και κρίσεων των γιατρών στα νοσοκομεία, κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ειδικότερα η τροπολογία την οποία κατέθεσε αργά χθες το βράδυ στη βουλή ο υπουργός Υγείας προβλέπει αλλαγές στα συμβούλια κρίσεων των γιατρών στα νοσοκομεία με κυρίαρχο στοιχείο την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Στόχος είναι οι γιατροί να διορίζονται μέσα σε 3 μήνες στο ΕΣΥ, καθώς σήμερα η διαδικασία προβλέπει χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και έναν χρόνο. Αποτέλεσμα όμως είναι να καθυστερούν δραματικά οι διορισμοί ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από το ιατρικό σώμα.

Ψηφιακά η διαδικασία στα νοσοκομεία

Συγκεκριμένα η τροπολογία Χρυσοχοΐδη προβλέπει ότι η όλη διαδικασία θα γίνεται μέσα από μία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος κατάθεσης και εξέτασης των αιτημάτων. Επίσης θέτει στενά χρονικά όρια τόσο για την εξέταση των δικαιολογητικών όσο και για τον έλεγχο των ενστάσεων. Είναι ενδεικτικό ότι οι όποιες ενστάσεις κατατίθενται από γιατρούς θα πρέπει να εξετάζονται εντός δύο ημερών, ώστε η διαδικασία να προωθείται με ταχείς ρυθμούς.

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι τα συμβούλια κρίσεων θα λειτουργούν εντός της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), καθώς σήμερα καταγράφεται το φαινόμενο Υγειονομικές Περιφέρειες διαφορετικών περιοχών της χώρας να εμπλέκονται σε κρίσεις γιατρών που ανήκουν σε τελείως διαφορετικούς νομούς.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να επιταχυνθεί άμεσα η διαδικασία διορισμού των γιατρών προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα νοσοκομεία.

4 σχόλια:

  1. Μεγαλοφυες !Ο στοχος ειναι οι 3 μηνες !Ποιος ζει ποιος πεθαινει ,αλλα δεν τους νοιαζει καθολου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τα λόγια ….χτίζω Ανώγεια και κατώγια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατροί ;;;!!!!!τι είναι αυτό το πράγμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρκεί να βρεθούν γιατροί να πάνε βέβαια, οι καλοί και άξιοι πάνε έξω, τα κορόιδα τελειώσανε, τα λεφτά που δίνετε φτάνουν μόνο για άχρηστους και τεμπέληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή