Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΑΓΕ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟΧΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 1,2% ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ;

 
Διαβάζοντας το ρεπορτάζ από γνωστή ιστοσελίδα υγείας με τίτλο : ΄΄Έλεγχοι στις φυσικοθεραπείες για υπερβάσεις! Ετοιμάζεται νέο ψαλίδι΄΄ φαίνεται ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ΄΄Μάλιστα τα μέλη του Συλλόγου έχουν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να χτυπήσει την παραβατικότητα στον κλάδο΄΄.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θέλοντας να προστατέψει την συντριπτική πλειοψηφία των εντίμως εργαζομένων Ελλήνων φυσικοθεραπευτών έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη εγγράφως την κοινοποίηση των ελέγχων που έχει κάνει η ΥΠΕΔΥΦΚΑ σε περιπτώσεις μελών του Συλλόγου προκειμένου να προχωρήσει στον πειθαρχικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται από τον Νόμο 3599/2007.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣΕΙ-ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;;;

Αντ΄ αυτού το Υπουργείο προχώρησε σε ψαλίδισμα της παρεχόμενης Φυσικοθεραπείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κατά την αναθεώρηση του κανονισμού παροχών του Οργανισμού τον Νοέμβριο του 2012. Ειδικότερα πλέον καλύπτονται 10 φυσικοθεραπείες (από 12) για δύο φορές το χρόνο και η αποζημίωση της συνεδρίας περιορίστηκε σε 15 (από 20) ευρώ.

Εκτός αυτού βέβαια οι ασφαλισμένοι δε δικαιούνται πια φυσικοθεραπείες αλλά και κατ' οίκον συνεδρίες εάν έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή Κέντρου Αποθεραπείας - Αποκατάστασης ή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Δηλαδή με σημαία την παραβατικότητα κάποιων ελαχίστων συναδέλφων ή επιχειρηματιών που έχουν ιδρύσει Εργαστήρια φυσικοθεραπείας (λόγω της γνωστής απελευθέρωσης), ψαλιδίζεται η παρεχόμενη φυσικοθεραπεία στους ασφαλισμένους και συρρικνώνεται το εισόδημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων φυσικοθεραπευτών.

Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για την δαπάνη φυσικοθεραπείας είναι ΄΄ΤΡΑΓΙΚΑ΄΄ ,συγκεκριμένα από τις 1900 υποβολές που πραγματοποιούνται κάθε μήνα:

400 Φυσικοθεραπευτές υποβάλουν δαπάνη ΕΩΣ 1.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ,

450 Φυσικοθεραπευτές υποβάλλουν δαπάνη από 1500-3000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Αυτή είναι η μικτή μηνιαία δαπάνη από την οποία θα αφαιρεθούν οι κρατήσεις και με τα υπόλοιπα θα πρέπει να πληρώσεις ασφαλιστικές εισφορές και να συντηρήσεις έναν χώρο τουλάχιστον 70 τ.μ (Π.Δ 29/1987).

70 υποβολές το μήνα υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι μέσα στον κωδικό περιλαμβάνονται και τα Εργαστήρια φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (επαγγελματική έδρα των Φυσιάτρων) , οι Φυσίατροι λοιπόν έχουν το διπλό πλεονέκτημα να βλέπουν μέχρι 200 ασθενείς το Μήνα και να συνταγογραφούν οι ίδιοι συνεδρίες Φυσικοθεραπείας τις οποίες εκτελούν στο χώρο τους.

Μοναδικό πλεονέκτημα που δεν το δεχόταν τα ταμεία του Ι.Κ.Α ,Ο.Α.Ε.Ε και υπήρχε σαν ΄΄προνόμιο΄΄ μόνο στον Ο.Π.Α.Δ , το οποίο άγνωστο πως μεταφέρθηκε και στον ΕΟΠΥΥ.

Η παροχή της Φυσικοθεραπείας υπόκειται σε ΄΄πλαφόν΄΄ ανά ασθενή (2 φορές το χρόνο ,μέχρι 10 συνεδρίες), πουθενά σε άλλη παροχή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ.

Η συνολική δαπάνη Φυσικοθεραπείας δεν μπορεί να υπερβεί τα 70 εκ. Ευρώ ανά έτος και αντιστοιχεί στο 1,2% των συνολικών δαπανών υγείας , όταν στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη αποτελεί τουλάχιστον το 2,5% των δαπανών Υγείας (π.χ Γαλλία).

Η συνολική δαπάνη του α΄ εξαμήνου του 2013 είναι 42 εκ. ευρώ έχει δηλαδή υπέρβαση 7 εκ. ευρώ, περίπου 20%, όταν η υπέρβαση στις άλλες δαπάνες (διαγνωστικά, κλινικές ) υπερβαίνει το 60% !!!!!!!!!!!!!!!!

Τα Κέντρα Αποκατάστασης έχουν υπερβεί πολύ περισσότερο την δαπάνη λόγω του γεγονότος ότι έχει ΄΄χαλαρώσει΄΄ το καθεστώς των ελέγχων και της τήρησης του Π.Δ 383/2002 που διέπει το καθεστώς παραπομπής στα κέντρα αυτά, μέχρι το τέλος του 2011 τα περιστατικά περνούσαν Α΄ Βάθμια επιτροπή στην οποία συμμετείχε απαραίτητα και Γιατρός ανάλογης ειδικότητας, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΄΄ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ΄΄ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Με το νέο νόμο 4172/2013 εισάγεται για πρώτη φορά το καθεστώς του clowback στις υπηρεσίες (παγκόσμια πρωτοτυπία), το κράτος θα ασκεί κοινωνική πολιτική στις πλάτες των παρόχων και όχι μόνο αυτό , με τρόπο ΄΄ληστρικό ΄΄ θα έλεγε κανείς ,με διάφορα λογιστικά τρίκ θα επιστρέφει ο πάροχος περισσότερα από όσα πρέπει, καθώς δεν θα υπάρχει συμψηφισμός των 2 εξαμήνων του έτους, δηλαδή αν ένα εξάμηνο δεν υπερβεί η δαπάνη τον προϋπολογισμό δεν συμψηφίζεται με το δεύτερο που θα υπερβεί. !!!!!!!!!!!!

Δεν έφταναν όλα αυτά τώρα μάθαμε ότι οι τελευταίοι 4 Μήνες του 2011 δεν λογίζονται ληξιπρόθεσμα (άραγε τι είναι;) και τα λεφτά που υποτίθεται ότι υπήρχαν για τα ληξιπρόθεσμα δεν επαρκούν, για αυτά από το 2014 και βλέπουμε.

Το 10% του 2012 παρακρατείται για λόγους ίσως αδυναμίας εκκαθάρισης των Υπηρεσιών!!!!!!!!!!!!

Οι 4 τελευταίοι μήνες του 2012 εξοφλήθηκαν στους παρόχους με χρήματα του προϋπολογισμού του 2013 ,άρα λεφτά για την εκκαθάριση των Μηνών του 2013 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Όμως διαβάζουμε στις ανακοινώσεις του Υπουργείου οικονομικών ότι ο προϋπολογισμός έχει πλεόνασμα, άραγε από πού προέκυψε ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΡΟΧΕ;;;

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εκρηκτικό ΄΄κοκτέιλ΄΄ που κάποια στιγμή θα πάρει φωτιά.

Ο κλάδος των Φυσικοθεραπευτών βρίσκεται σε αναβρασμό και όσο διαβάζουμε δημοσιεύματα του τύπου ΄΄ Ετοιμάζεται νέο ψαλίδι΄΄ τόσο περισσότερο ξυπνά στις συνειδήσεις μας το πρωτόγονο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΡΕΘΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ.

ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

20 σχόλια:

  1. λοιπον,
    εχουμε και λεμε
    -το οτι καποιος αλλος ειναι περισσοτερο λαμογιο απο εμας , δεν σημαινει αυτοματως πως εμεις ειμαστε μικρα λαμογια και αρα δεν πειραζει.
    -οι ιδιοι αναφερουν πως μολις 400απο τουε 2000 συμβεβλημενους φθ, υποβαλουν δαπανη κατω των 1500ε. αρα οι 1600 ανω τω ν1500ε το μηνα . και αυτα τωρα που μειωθηκε η συνεδρια απο 240ε το βιβλιαριο, στα 150 ε το βιβλιαριο! το 12 γινοταν μεγαλυτερο παρτυ!
    -οι ιδιοι αναφερουν πως 450 υποβαλουν δαπανη 1500-3000ε το μηνα. αρα οι 2000-450-400=1150 ναι οι 1150 φθ , δηλαδη οι περισσοτεροι υποβαλουν δαπανη ανω τω ν3000 ε το μηνα!!!!
    συγνωμη αλλα οταν ο δασκαλος παιρνει 800ε , ο αστυνομος 780ε, οι μισοι Ελληνες ειναι ανεργοι και οι ιατροι παιρνουν 1380ε το μηνα ΠΛΑΦΟΝ, τοτε τα 3000 ε αποτελουν ΣΚΑΝΔΑΛΟ για εναν αποφοιτο ΤΕΙ. αν τα επαιρνε απο την ελευθερη αγορα δεν θα μας απασχολουσε καθολου. αλλα τα παιρνει απο την ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ καθως ειμαστε φορολογουμενοι πολιτες.
    -αναφερουν ΨΕΥΔΩΣ πως μεσα σε αυτα τα στοιχεια ειναι και οι φυσιατροι και ριχνουν λασπη στους ιατρους φυσιατρους λεγοντας πως εκεινοι και γραφουνε και εκτελουν αρα με αλλα λογια λαμογια οι φυσιατροι! σας ενημερωνω λοιπον πως οι φυσιατροι πληρωνονται ΟΤΑΝ πληρωνονται οι ιατροι πραξεις! και οχι μαζι με τους φθ!!!!!!!!!
    -αναφερουν πωςειναι η μοναδικη παροχη με πλαφον στον ασθενη. εμ φυσικα αν δεν υπηρχε το πλαφον, (ναι αγαπητοι συναδελφοι που ΘΕΛΕΤΕ παλφον και δεν εχετε ακομα καταλαβει πως το πλαφον δεν μας βοηθαει, οι φθ ΔΕΝ θελουν πλαφον), αν λοιπον, δεν πηρχε το πλαφον, τοτε οι ασθενεις θα εκαναν ΣΥΝΕΧΕΙΑ φθ καθως το δωρεαν ουδεις εμισησε
    -αναφερουν πως φταινε οι ελαχιστοι συναδελφοι και οι επιχειρηματιες που ιδρυσαν εργαστηρια φθ για την υπερβαση. με αλλα λογια λενε παραβατικους οσους επιχειρηματιες ιδρυσαν εργαστηριο φθ! απαραδεκτοι!
    -δεν αναφερουν πως το 70% των φθ ζηταει συμμετοχη παρανομως απο τον ασθενη, δεν αναφερουν πως το 99% λεει στον ασθνεη πως μονο σε ενα σημειο του σωματος θα του κανει φθ ενω ο νομος λεει παντου. λενε ψεματα πως η συμβαση ειναι για 20λεπτα και αλλα πολλα ψεματα!

    το να κλεβεις το κρατος ειναι παρανομο. ειτε κλεβεις 300ε ειτε κλεβεις 40000000ε.
    το οτι η δαπανη αποτελει το 1,2% της συνολικης δαπανης δεν με ενδιαφερει καθολου. το σημαντικο ειναι πως καθε μηνα οι φθ μοιραζονται ΚΑΘΑΡΑ για το 90% 7-9εκ ε και αφου ειναι 2000 πολυ ευκολα βρισκουμε το μεσο ορο τους. ειναι πολλα τα λεφτα ανα φθ. και οπως παραδεχονται και οι ιδιοι , το 80% παιρνει ανω των 1500ε το μηνα!!!!!!!!!! 1500ε το μηνα δεν παιρνει κανενας στις μερες μας! ουτε καν οι ιατροι! και τα θεωρουνε λιγα.....
    εμ βεβαια ειχαν καταφερει να παιρνουν 20 ανα συνεδρια, χεστηκανε στο χρημα και τωρα τους κακοφαινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν, τα μηνιαία ποσά που αναφέρονται παραπάνω, δεν είναι "καθαρά".
      Από αυτά, παρακρατείται το 10%,το οποίο δεν έχει εκκαθαριστεί και αποδοθεί ποτέ, από τότε που ξεκίνησε το μέτρο της απόδοσης του 90% του αιτούμενου ποσού με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.
      Επίσης παρακρατούνται:20% για φόρο και 3,07% παρακράτηση υπέρ τρίτων (παράνομα πλέον,αφού έχει νομοθετηθεί η κατάργησή τους από τον 7/2013.)
      ¨Αρα, κάποιος που υποβάλει μηνιαία δαπάνη 3000 ευρώ (δε λέω καν για τα 1500 ευρώ ), εισπράτει 2077,11 ευρώ, από τα οποία θα πρέπει να πληρώσει τα πάγια έξοδα του εργαστηρίου του (ενοίκιο,ΔΕΗ,ύδρευση,τηλέφωνο), τα αναλώσιμα, και τις ασφαλιστικές του εισφορές. Το ποσόν που περισσέυει για να ζήσει έιναι κοντά σε αυτό της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ.
      Όσο για τους φυσίατρους, εκτός του ότι ισχύει το "Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει", πληρώνονται κατά πράξη και η συνεδρία μπορεί να αποζημιωθεί με 4πλάσια τιμη από αυτή των φυσικοθεραπευτών, κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα.
      Λαμόγια, υπάρχουν παντόυ!Σίγουρα και στον κλάδο σου. Αυτό δεν τους κάνει όλους λαμόγια.
      Τέλος,το 1,2% της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ, και μάλιστα σε κλειστό προϋπολογισμό,δεν είναι σε θέση να τον πτωχέυσει
      Και κλείνω εδώ, γιατί πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά που θα πληρωθώ κάποτε......αλλά με σεβασμό στον ασθένή και στον εαυτό μου

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε ανώνυμε
    Το ότι οι φυσίατροι περιλαμβάνονται μέσα στον κωδικό του προϋπολογισμού των 70 εκ. ευρώ το διαβεβαίωσε ο κ. Μπέζας (εκτός και αν εσείς γνωρίζεται καλύτερα απο τον Υπουργό).
    Το τι τζίρο κάνουν οι Φυσίατροι ,συνταγογραφόντας οι ίδιοι, το ξέρουμε και απο προσωπικές πληροφορίες, το δικαίωμα του Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει δεν το είχαν ουτε στο ΙΚΑ ούτε στον ΟΑΕΕ ,παρά μόνο στον ΟΠΑΔ. Χαζοί θα ήταν αν δεν συνταγογραφούσαν οι ίδιοι για τα μαγαζιά τους.
    Το ότι θεωρεί ο κύριος χ ,οτι όσοι είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης (τεχνολογικής) , δεν πρέπει να αμοίβονται και να δουλεύουν τζάμπα ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ.
    Το ότι ο εγαζόμενος περνει 600 ευρώ και άρα κανείς δεν πρέπει να περνει χρήματα παραπάνω απο τα Ταμεία για την δουλειά που κάνει είναι μια λογική που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα.
    Το ότι ο Γιατρός των Νοσοκομείων πέρνει πολύ λίγα και θα πρέπει να αμοίβεταικαλύτερα, νομίζω οτι συμφωνούν ολοι.
    Τέλος το ότι μάλλον είσαι ενας αποτυχημένος Γιατράκος και έχεις μπεί μέσα στον ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλίσεις τα 2000 ευρώ το μήνα, γράφοντας 5 συνταγές το πρωί και 5 συνταγές το βράδυ, χωρίς να πατάει ψυχή μέσα στο ιατρείο σου επι αμοιβή, γιατί μάλλον είσαι άχρηστος φαίνεται απο τα γραφώμενά σου.
    Το οτι κόβεται ο ομφάλιος λώρος με τις φαρμακευτικές σίγουρα σε πειράζει και επιθυμείς να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
    Αλλά το να ονομάζεις ολο τον κλάδο λαμόγια (γιατί μάλλον ζήτησες μίζα απο κανέναν Φυσικοθεραπευτή και δεν σου δίνει) δεν σου το επιτρέπω ,ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ ΓΙΑΤΡΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ!!

      Διαγραφή
    2. Έτσι!Και το ότι οι φυσίατροι,αυτοί δηλαδή που εμπράκτως μισούν τους Φ/Θ,και τα Κέντρα Φυσικής ποκατάστασης,έχουν πολύ ανώτερη τιμολόγηση από τα παραπεμπτικά που εκτελούν οι Φ/Θ

      Διαγραφή
  3. ειναι γνωστο πως οι φυσιατροι δεν πληρωνονται μαζι με τους φυσικοθεραπευτες. επισης οι ιδιοι οι φυσικοθεραπευτες παραδεχονται πως ελαχιστοι βγαζουν κατω απο 3000! στο παραπανω κειμμενο αυτο γραφει ο αντιπροεδρος.
    στις εποχες μας το να πληρωνεσαι απο το κρατος 3000 το μηνα ειναι πολλα και υπερβολικα πολλα μαλιστα.
    για να μην αναφερουμε το ποσες μαιμου φυσικοθεραπειες γραφουν οι φυσικοθεραπευτες! να μην αναφερουμε οτι ολοι ζητανε παρανομα συμμετοχη απο τον ασθενη! λοιπον, φυσικοθεραπευτη της πλακας σκασε και κολυμπα και κοιτα να κανεις κανενα μασαζακι και ασε τους ιατρους. οταν θα μιλας για ιατρο θα σαπουνιζεις με betadine το στομα σου!
    Να ξερεις πως το επιπεδο της πλειοψηφιας του κλαδου σας ειναι γνωστο πως ειναι κατω του 0.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια γνωρίζουν οι υπόλοιποι ιατροί ότι ένας φυσίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, δέχεται μέχρι 200 ασθενείς ως ιατρική επίσκεψη καί αμοίβεται για τις 200 επισκέψεις. Εχει όμως καί την δυνατότητα να εκδώσει παραπεμπτικό Φυσικοθεραπείας, χωρίς να χρειάζεται έλεγχο από ελεγκτή? Το παραπεμπτικό φυσικά εκτελείται στο φυσικοθεραπευτήριο του φυσιάτρου. Επίσης ενώ εάν ιατρός οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας εκδώσει παραπεμτικό με ΤΕΝΣ, Laser, Bioffedback καί εκτελεστεί σε εργαστήριο Φυσικοθεραπείας, χρεώνεται σαν συνεδρία. Αρα Χ10 = 150 ευρώ. Εαν όμως τα παραπάνω τα γράψει φυσίατρος, δεν περνούν από ελεγκτή καί χρεώνονται ως εξής 10τενς = 82,10 10Laser = 35,20 10Biofeedback = 176,10 Σύνολο = 293,40. Καί με συμμετοχή 15% από τον ασθενή. Επίσης κανείς δεν του απαγορεύει να εκδώσει καί παραπεμτικό με 10 κινησιοθεραπείες = 10 συνεδρίες Φυσικοθεραπείας = 150 ευρώ. Συνολικά λοιπόν από έναν ασθενή θα λάβει 10 ευρώ επίσκεψη + 293,40 + 150 = 453,40. Αλήθεια αφού απαξιώνεται τόσο πολύ την Φυσικοθεραπεία, οι φυσίατροι(όχι όλοι φυσικά), γιατί γράφετε κατά κόρον Φυσικοθεραπείες? Επειδή εκτελούνται(αφού επιτρέπει ο νόμος) στα Φυσικοθεραπευτήρια σας? Καί φυσικά στα Φυσικοθεραπευτήρια σας ποιοί εκτελούν τις Φυσικοθεραπείες? Φυσικοθεραπευτές δεν τις εκτελούν? Αλήθεια μπορείτε εσεις να εκτελέσετε Φυσικοθεραπείες? Καί συμπερασματικά λοιπόν καί βάση τα σχόλια καί την απαξίωση της Φυσικοθεραπείας καί των Φυσικοθεραπευτών, αφού δεν προσφέρει τίποτα η Φυσικοθεραπεία, τα μαιμού Φυσικοθεραπείες γίνονται αλλού κιόχι στα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας. Γιατί όταν κάτι το απαξιώνεις καί το προτείνεις σαν αγωγή για τον ασθενή, το κάνεις είτε γιατί είναι μαιμουδίστικο, είτε καθαρά για εισπρακτικούς λόγους. Στην δεύτερη περίπτωση τότε, είσαι μαιμού ιατρός αφού προτείνεις αγωγή που δεν την πιστεύεις στον ασθενή σου.

      Διαγραφή
  4. τυπακο της πλακας, ληστη των κρατικων ταμειων, ολοι γνωριζουμε απο την διαυγεια πως οι φυσικοθεραπευτες περνατε 7-10εκ το μηνα το 2012 για φυσικοθεραπειες καθαρα στο χερι. στο ποσο αυτο δεν ειναι η αμοιβη των φυσιατρων οι οποιοι πληρωνονται μαζι με τους υπολοιπους ιατρους οταν πληρωνονται οι ιατρικες πραξεις.
    το να λες ψεματα πως 70εκ μονο πηρατε και μαλιστα μαζι με τους φυσιατρους δεν οδηγει πουθενα. ο κοσμος ξυπνησε.
    2χιλιαδες ειστε και περνετε καθαρα στο χερι 7-10εκ το μηνα... μια απλη διαιρεση και ολος ο κοσμος καταλαβαινει για τι ποσα μιλαμε.
    ο ιατρος δεν ειπε πως ειναι ολος ο κλαδος λαμογια. αλλα το οτι αναμεσα σας υπαρχουνε πολλα λαμογια ειναι γνωστο. το οτι λαμβανετε πανω απο 3χιλιαδες το μηνα ο καθενας σας ειναι επισης γνωστο και μαλιστα το παραδεχεται και ο αντιπροεδρος σας! ναι κακομοιρη , τα 3χιλιαρικα που παιρνεις ειναι πολλα για αυτο το μασαζακι που κανεις και κοροιδευεις τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΟΙ
    Αυτή η κουβέντα δεν βγάζει πουθενα.
    1) Το οτι η τιμολόγηση των 10 ευρώ για την απλή επίσκεψη του Γιατρού είναι ελάχιστη είναι γεγονός.
    2) Το ότι σε όλους τους κλάδους υπάρχουν επιτήδιοι επίσης είναι γνωστό είναι στην αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ και της ΥΠΕΔΥΦΚΑ να ΄΄παρει κεφάλια΄΄ και αυτό ζητάνε οι έντιμοι
    3) Η συλλήβδην ενοχοποίηση των παντων είτε είναι Γιατροί και υπερσυνταγογραφούν (φάρμακα ή εξετάσεις) , είτε είναι εργαστήρια και εκτελούν ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ,και είναι απαράδεκτο για την πλειοψηφία των έντιμων.
    Αυτό το δόλωμα που έχει (συνειδητά) αμολήσει το Υπουργείο και τσιμπήσαν όλοι είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    Ούτε τα φαρμακεία ευθύνονται για τον εκτροχιασμό ,ούτε οι Γιατροί, ούτε τα Εργαστήρια, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    Γι αυτό ας σταματήσουμε αυτό το γαϊτανάκι που δεν βγάζει ΠΟΥΘΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποσο γελοιοι ειστε ολοι οι γιατρουδακοι της σειρας.οταν τα περνατε απο τις φαρμακευτικες ηταν καλα τωρα που επεσε πεινα καθεστε σα τις κατινες και μετρατε τα ψιχουλα που περνουμε απο τον κωλοεοππυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριοι γιατροι ανωνυμοι ο επαγγελματικός χωρος του φυσικοθεραπευτη περιεχει μηχανηματα χιλιαδων ευρω οπου ειναι υποχρεωτικα απο τον νομο να υπαρχουν με αποτελεσμα ο καθε φυσικοθεραπευτης να θελει αρκετα χρόνια δουλειας για να κανει αποσβεση. Εσεις σε ποσες μερες εχετε κανει αποσβεση στο γραφειο σας με εναν υπολογιστη?? Η μηπως να ρωτησω σε ποσες ωρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αντίθετο μάλιστα, οφείλουμε να επιδιώξουμε απο κοινού!
    Εαν οι ιατροί δεν πληρώνονται αξιοπρεπώς (που είναι αλήθεια) και οι φυσικοθεραπευτές πληρώνονται επίσης ανεπαρκέστατα, αυτό, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνο που πρέπει να μας ενώνει απέναντι σε εκείνους που ευθύνονται γι αυτό.

    Ποιος απ' όλους εχει αντίρρηση εαν ΟΛΟΙ ΜΑΣ βελτιώσουμε την θέση μας, ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας;

    ΑΥΤΟ ακριβώς είναι εκείνο που πανικοβάλλει: Η ενοποιημένη δράση των κλάδων υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μπει πλαφον στον αριθμό των ασφαλισμένων που μπορεί να εξυπηρετήσει ένας φυσικοθεραπευτής για να μην υπάρχουν υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.
    Τί πιο απλό;

    Όσο για τη σύγκριση με τους γιατρούς δεν έχει νόημα. Ο γιατρός κατα κανόνα πιστεύω πως βγάζει άνετα πολύ περισσότερα χρήματα και με λιγότερο κόπο, το ίδιο και οι φαρμακοποιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί ανώνυμοι σαν εργαστηριούχος φυσικοθεραπευτής ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΩ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΠΕΛΟ στους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ κ εργάζομαι ευσυνείδητα κ απολύτως ΝΟΜΙΜΑ έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
    - Δεν λαμβάνετε υπόψη σας ότι τα παραπάνω ποσά αναφέρονται σε ΜΙΚΤΑ έσοδα, δηλαδή τα χρήματα που τελικά φτάνουν στην τσέπη του εργαστηριούχου φυσικοθεραπευτή μετά τις νόμιμες κρατήσεις είναι για πχ 3000 ευρό μηνιαίως, γύρω στα 1850 ευρό.. από αυτά τα έσοδα ο φυσικοθεραπευτής καλείται να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα τα οποία είναι το ενοίκιο της επαγγελματικής του στέγης που ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ πρέπει να είναι άνω των 75 τετραγωνικών άρα και πιο ακριβή από ένα ιατρείο, τα λειτουργικά του έξοδα (ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο), την ασφάλισή του στον ΟΑΕΕ η οποία ανέρχεται μέχρι και στα 900 ευρό το δίμηνο (πολύ πιο ακριβή από το ΤΣΑΥ), τη συντήρηση ή και ΑΠΟΣΒΕΣΗ του εξοπλισμού του εργαστηρίου του που ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρό ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Κ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ με το πενιχρό υπόλοιπο..
    - Ο φυσικοθεραπευτής ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από το άρθρο 7 του ΕΚΠΥ να μην εισπράττει καμμία συμμετοχή από τον ασθενή, πράγμα που κάνει το εισόδημά του εξαρτώμενο 100% από τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ σε αντίθεση με το γιατρό που δικαιούται να χρεώνει κανονικά επίσκεψη σαν ιδιώτης στο ιατρείο του αλλά παράλληλα έχει δικαίωμα να ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ και τον φαρμακοποιό ο οποίος έχει στραφεί σε παραϊατρικά και καλλυντικά με μεγάλο ποσοστό κέρδους προκειμένου να συντηρεί το φαρμακείο του.
    - Η σχολή Α.Τ.Ε.Ι. φυσικοθεραπείας είναι 4ετούς φοίτησης και όχι σε επίπεδο Τ.Ε.Ι. και παραμένει ΑΝΟΙΧΤΗ σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή δημιουργεί Κροίσους να φοιτήσει, να αποφοιτήσει, να επενδύσει σε εξοπλισμό χιλιάδες ευρό και κατόπιν να κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να πλουτίσει από τις πληρωμές του.
    - Σαφώς υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές (τις οποίες κατά τη γνώμη μου το επίσημο κράτος σκοπίμως δε μαζεύει, προκειμένου να έχει πάτημα κάθε τόσο για ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ) όπως και σε όλους τους κλάδους ΑΛΛΑ ο φυσικοθεραπευτής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ, άρα για να παρανομήσει πρέπει πρώτα να παρανομήσουν ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ, αυτός που συνταγογραφεί και ο ελεγκτής.
    - Με κάθε ειλικρίνεια σας δηλώνω ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ από το εργαστήριό μου βγήκε κουστουμάτος πλασιέ με δερμάτινο χαρτοφύλακα από φαρμακευτική εταιρεία, ούτε στα Πουκέ με έστειλαν τσάμπα διακοπές,ούτε τραπέζια και δεξιώσεις με ακριβά catering με τάισαν δωρεάν,ούτε στην ποδιά μου μέσα φακελάκι έριξε ασθενής, ούτε μίζα έδωσα ποτέ σε γιατρό! Σας καλώ δε στα πλαίσια του σχηματισμού ενός ΚΟΙΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην ΠΦΥ να μην τσιμπάτε στις τακτικές κοινωνικού αυτοματισμού, το εύκολο είναι να καταφερόμαστε ο ένας στον άλλο με χαακτηρισμούς ΑΔΙΚΟΥΣ, το σωστό όμως είναι να μοιραστούμε ο καθένας το μερίδιο της ΕΥΘΥΝΗΣ που του αναλογεί σαν επαγγελματίας υγείας μπροστά στην επερχόμενη λαίλαπα και να πράξουμε τα δέοντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΟΙ
    Αυτή η κουβέντα δεν βγάζει πουθενα.
    1) Το οτι η τιμολόγηση των 10 ευρώ για την απλή επίσκεψη του Γιατρού είναι ελάχιστη είναι γεγονός.
    2) Το ότι σε όλους τους κλάδους υπάρχουν επιτήδιοι επίσης είναι γνωστό είναι στην αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ και της ΥΠΕΔΥΦΚΑ να ΄΄παρει κεφάλια΄΄ και αυτό ζητάνε οι έντιμοι
    3) Η συλλήβδην ενοχοποίηση των παντων είτε είναι Γιατροί και υπερσυνταγογραφούν (φάρμακα ή εξετάσεις) , είτε είναι εργαστήρια και εκτελούν ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ,και είναι απαράδεκτο για την πλειοψηφία των έντιμων.
    Αυτό το δόλωμα που έχει (συνειδητά) αμολήσει το Υπουργείο και τσιμπήσαν όλοι είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    Ούτε τα φαρμακεία ευθύνονται για τον εκτροχιασμό ,ούτε οι Γιατροί, ούτε τα Εργαστήρια, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
    Γι αυτό ας σταματήσουμε αυτό το γαϊτανάκι που δεν βγάζει ΠΟΥΘΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολλοί γιατροί που πρίν η μετά την τη σχολή τους, φοιτήσαν και πήραν πτυχίο και στην φυσικοθεραπεία… Οπότε είναι και γιατροί και φυσικοθεραπευτές. Έχετε δεί κανένα να δουλεύει ως φυσικοθεραπευτής και όχι ως γιατρός???? Τυχαίο??? Είναι ανόητοι αυτοί οι άνθρωποι??

      Διαγραφή
    2. Δεν ισχύει αυτό που λές.

      Διαγραφή
  12. Γιατράκο με πτυχίο Ρουμανίας θα είσαι πάντα στην ουρά μας. Αν συνέχισης θα αποκαλύψω το όνομα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίσης, μία πραγματικά φιλική συμβουλή στον ορθοπαιδικό από την Θεσσαλονίκη που ασχολείται και με τα συνδικαλιστικά των γιατρών του ΕΟΠΠΥ….. Τον αναφέρω έτσι γιατί μόνο αυτός έχει κακή γνώμη για την φυσικοθεραπεία και γράφει συνεχώς για την φυσικοθεραπεία… .Ένας είναι….. Όλοι οι άλλοι οι οθροπαιδικοί μας θεωρούν πολύτιμους συνεργάτες στη αποκατάσταση των ασθενών!!! Αγαπητέ, φρόντισε να αποβάλεις τα προσωπικά σου προβλήματα που μπορεί να έχει με τους φυσικοθεραπευτές και δες την φυσικοθεραπεία ως επιστήμη…. Μελέτησε τι μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς σου??? Διάβασε έρευνες για την φθ… Γνώρισε την!!!! Η φυσικοθεραπεία είναι καταξιωμένη στον κόσμο και πολύ συχνά θα διαπιστώσεις ότι θα χάνεις ασθενείς και δεν μπορείς να πετύχεις ολοκληρωμένη αποκατάσταση όταν δεν γνωρίζεις την φυσικοθεραπεία… Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή