Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σε ισχύ το εισιτήριο δωρεάν περίθαλψης για 200.000 ανασφάλιστους

Σε ισχύ μπήκε από σήμερα το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη για 200.000 ανασφάλιστους.

«Κάνουμε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε» δήλωσε ο υπουργείας Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε, όσα περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα μπορούμε για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας εξετάσεις ιατρικές και το κυριότερο, όπως έχει δομηθεί το σύστημα, όπως πολύ καλή καλά το έχει σχεδιάσει ο κ. Λυκουρέντζος, μπορούμε να βάζουμε όσο βρίσκουμε περισσότερα χρήματα, περισσότερα πράγματα πάνω στο σύστημα για να καλύπτουμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Και κατέληξε: «Στόχος της κυβερνήσεως να μην αφήσουμε στο τέλος κανέναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας χωρίς κάλυψη».

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αρωγός στην προσπάθεια των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης προκειμένου να διατεθεί από σήμερα 2 Σεπτεμβρίου το health voucher σε όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσότακης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε επίσης ότι: «Το καινούριο ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές ως προς τις κοινωνικές δράσεις. Με κατεύθυνση του ίδιου του πρωθυπουργού το 2014 και 2015 θα δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε τέτοιες δράσεις ανακούφισης έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τον κοινωνικό πόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου