Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2013


Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη
Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σ΄ όλη τη χώρα.

 Με δεδομένα τα αστρονομικά ποσοστά ανασφάλιστων, τα οποία συνιστούν πλέον υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας απαιτούμε την καθολική, ελεύθερη,
δωρεάν

πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες οφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός προϋπολογισμός.


 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, κανένα Τμήμα, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι και να πάψει άμεσα η άθλια επιχείρηση εκκένωσης Νοσοκομείων, η οποία σύντομα θα επεκταθεί στην περιφέρεια, εξαφανίζοντας από τον υγειονομικό χάρτη άλλα 40 Νοσοκομεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια Νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Υπενθυμίζουμε ότι η μνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων ετών έχει μειώσει στο μισό τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τις λειτουργικές δαπάνες (από 3,2 σε 1,6 δις ευρώ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία διαρκώς διευρύνονται. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα Νοσοκομεία 6500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφτούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Task Force και των «ειδημόνων» που συστήνουν διάλυση των δομών του.

Τα αιτήματα που θέτει το νοσοκομειακό κίνημα εντάσσονται στην κινηματική ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να συμπορεύονται με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αγωνίζονται για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, το χρέος, την εξαθλίωση και την ανθρωπιστική κρίση.

 Για την ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.       ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου