Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Έλεγχοι στις φυσικοθεραπείες για υπερβάσεις! Ετοιμάζεται νέο ψαλίδι




Έλεγχοι για υπερβάσεις στις χρεώσεις των φυσικοθεραπειών ξεκινούν οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ για να διαπιστώσουν ποιοι υπερχρεώνουν και πλουτίζουν σε βάρος του Ταμείου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Χιλιάδες ευρώ χρεώνουν διάφοροι επιτήδειοι για φυσικοθεραπείες ασθενών με συνέπεια να καταγράφονται συνεχείς υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Παρά το πρόσφατο ψαλίδι φαίνεται ότι κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν με σκοπό το κέρδος ακόμη κι όταν οι ασθενείς καθημερινά δέχονται περικοπές σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. 

Οι υπερβάσεις στις χρεώσεις καταγράφονται συνήθως από μεγάλα κέντρα που διπλοχρεώνουν τις φυσικοθεραπείες με διάφορα τρικ, όπως έχει καταγγείλει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. 

Μάλιστα τα μέλη του Συλλόγου έχουν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να χτυπήσει την παραβατικότητα στον κλάδο. 

Σε συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου για την ορθή εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζεται και νέα περικοπή στις παροχές. 
Άλλωστε ο κ.Μπέζας υπογράμμισε ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου