Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

"Λευκός καπνός" στη συνάντηση Α. Γεωργιάδη με κλιμάκια της τρόικας

Σε θετικό κλίμα ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συνάντηση του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, υπεύθυνο για θέματα υγείας, Τζουζέπε Καρόνε.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αναφορικά με τις συγχωνεύσεις σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και την εξέλιξη της κινητικότητας του προσωπικού σε αυτά, την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μείωση του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ειδικά στις δαπάνες που αφορούν τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, και τέλος τις προτάσεις του για την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων και τις αλλαγές στον τρόπο αποζημίωσης των σκευασμάτων.

Όπως επισημαίνουν στελέχη από το στενό περιβάλλον του υπουργού Υγείας, υπήρξε καταρχήν συμφωνία για την προώθηση των παραπάνω δράσεων στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων και της αναμόρφωσης του Ε.Σ.Υ., ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν τα κύρια σημεία του σχεδίου για τη φαρμακευτική πολιτική που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο.

Η συζήτηση συνεχίζεται πλέον σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Βίκυ Κουρλιμπίνη  - Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου