Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακός σεισμός σε εκπαίδευση και υπουργεία η αφετηρία του αγώνα διαρκείας στο Δημόσιο

 

 
YGEIONOMIKOI. Ένα τεράστιο ποτάμι απεργών εκπαιδευτικών αλλά και εργαζόμενων στο Δημόσιο κατέκλυσε σήμερα τους δρόμους της Αθήνας ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας παιδείας της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών. Η μαχητική διαδήλωση σείεται από συνθήματα για την υπεράσπιση της Παιδείας και ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση
σήμερα, μαζί με τα πρωτοφανή υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία προδιαγράφουν ότι τις επόμενες μέρες ο απεργιακός «πυρετός» θα ανέβει, ιδιαίτερα με την 48ωρη Απεργία που έχει κηρυχθεί σε όλο το Δημόσιο της Τετάρτη και την Πέμπτη. Η μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και την Απεργία προδιαγράφει την κλιμάκωση του αγώνα την επόμενη βδομάδα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μεγαλύτερης έντασης.

Το κοινό συλλαλητήριο διοργανώνουν στα Προπύλαια η ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ) και ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) συντονίζοντας της δράση τους ενάντια στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και της διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει στάση εργασίας, από τις 11:30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν από
σήμερα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σήμερα και αύριο απεργούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ). Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως 14:00, έχει εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου οι δάσκαλοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσυφάκη, η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία ανέρχεται σε πάνω από 90%. Αντίστοιχα ποσοστά είχαν και οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ ΤΕΙ.

Είναι γνωστό ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι ανώτατων ιδρυμάτων προχωρούν από
σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου