Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση της επιτροπής του ΙΣΑ με στελέχη της ΗΔΙΚΑ για ηλεκτρονική συνταγογράφηση με θεραπευτικά πρωτόκολλα



Στις 17/9/2013 έγινε συνάντηση της επιτροπής του ΙΣΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση με στελέχη της ΗΔΙΚΑ για ενημέρωση του ΙΣΑ για την εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεώργιο εκπροσώπησε ο Ταμίας του ΙΣΑ κ.Πατσουράκος Φώτιος.

Στα μέλη της επιτροπής του ΙΣΑ παρουσιάστηκε το τεχνικό κομμάτι αναγραφής συνταγών με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, που επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και το οποίο πρέπει να βρίσκεται εν μέρη σε εφαρμογή τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα μέλη της επιτροπής του ΙΣΑ ανακοίνωσαν ότι είναι αδύνατον να υπάρξει εφαρμογή του συστήματος χωρίς να υπάρξει πιλοτική εφαρμογή και ζητήθηκε παράταση για την έναρξη λειτουργίας του μέτρου για να μην υπάρξουν τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από την βεβιασμένη εφαρμογή νέων μέτρων που ταλαιπώρησαν Ιατρούς και ασθενείς.

Εκ μέρους της επιτροπής του ΙΣΑ εδόθησαν σημαντικές συμβουλές για την βελτίωση του προγράμματος και συμφωνήθηκε να υπάρξει καινούργια συνάντηση σε μία εβδομάδα όπου μετά από επεξεργασία του προγράμματος θα συζητηθούν και νέες βελτιώσεις.

Από τα μέλη της επιτροπής κατέστη σαφές στα στελέχη της ΗΔΙΚΑ ότι δεν είναι δυνατόν οι Ιατροί να αιφνιδιάζονται από εφαρμογές νέων μέτρων χωρίς να υπάρχει προηγουμένως ικανός χρόνος για την αξιολόγησή τους όταν μάλιστα εθελοντικά προσφέρεται η συνεργασία τους ανά πάσα στιγμή.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ      ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου