Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Στρατούλης: Επανέρχεται η 13η σύνταξη



Την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, προανήγγειλε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση από τα πρώτα ν/σ που θα φέρει στη Βουλή είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν μέχρι 700 ευρώ το μήνα, δηλαδή το δώρο των Χριστουγέννων. Διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα συμβεί για το Πάσχα.

Ο κ. Στρατούλης είπε ότι με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα επιστραφούν τα 360 ευρώ στους ηλικιωμένους ανασφάλιστους του ΟΓΑ. Για μας, είπε ο υπουργός, «mail Χαρδούβελη» δεν υπάρχει, ούτε για τα όρια ηλικίας, ούτε για τη μείωση συντάξεων.

Επίσης, ο υπουργός είπε ότι εκτός από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές θα καταργηθεί και η «ρήτρα θανάτου». «Έχουμε πει ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι να σταματήσει η μείωση των συντάξεων, και δεύτερο η επαναφορά της 13ης σύνταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου