Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ρουσφέτι Βορίδη δύο μέρες πριν τις εκλογές! Που διόρισε «γαλάζια» στελέχη


Ρουσφέτι Βορίδη δύο μέρες πριν τις εκλογές! Που διόρισε «γαλάζια» στελέχη

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ακόμη και την τελευταία στιγμή έσπευσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τοποθετήσει δικούς της ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά στην Υγεία με το βλέμμα στο…αύριο.

Ούτε νόμους αλλά ούτε και έστω την ορθή πολιτική τακτική που πρέπει να ακολουθείται δε φαίνεται να τήρησε ο τέως υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, καθώς δύο ημέρες πριν τις εκλογές έσπευσε να τοποθετήσει γαλάζια στελέχη του Ευαγγελισμού σε καίριες θέσεις.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το HealthReport.gr ο Μάκης Βορίδης με απόφασή του και ημερομηνία 23.1.2015 ακριβώς δύο ημέρες πριν τις εκλογές, προχωρά στον ορισμό μελών του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας. Ένα συμβούλιο που αρμοδιότητα έχει να αξιολογεί προσωπικό, να κάνει μετακινήσεις, αποσπάσεις ή και μετατάξεις.
Όλα αυτά βέβαια δύο 24ωρα πριν τις εκλογές όπου θεωρητικά απαγορεύονται οι υπηρεσιακές μεταβολές και οι αποφάσεις αυτού του τύπου.


Ο Μάκης Βορίδης όμως όρισε τα μέλη του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου επιχειρώντας προφανώς να ορίζει τα πράγματα στη Υγεία και μετά την αποχώρησή του.
Και είναι ενδεικτικό πως πρόεδρος του Συμβουλίου ορίσθηκε στέλεχος της ΔΑΚΕ και διευθύνουσα του Ευαγγελισμού.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για τη γνωστή μικροκομματική τακτική όπου μετά την αποχώρηση ενός υπουργού τοποθετούνται άρον άρον την τελευταία στιγμή τα «δικά μας παιδιά» προκειμένου η επόμενη μέρα να είναι ελεγχόμενη.
Το συγκριμένο συμβούλιο πάντως με βάση την απόφαση θα ασχολείται με «τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, με έδρα τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση: «Ορίζουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, με έδρα τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και υπαγόμενα ν.π.δ.δ.: α) Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, β) Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και γ) Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο».

Δείτε παρακάτω το έγγραφο με την απόφαση Βορίδη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου