Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Στο μικροσκόπιο ο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά έλεγχος στα οικονομικά και τη διαχείριση του οργανισμού

Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη

Φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας τα οικονομικά του μεγαλύτερου υγειονομικού φορέα της χώρας.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η νέα ηγεσία προτίθεται να ξεσκονίσει όλες τις τελευταίες δραστηριότητες του ΕΟΠΥΥ ώστε να διαπιστώσει πως γινόταν η διαχείριση αλλά και που ακριβώς μοιράζοντας υα 6 δις ευρώ που κινεί ετησίως ο φορέας.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών που θα αναλάβουν να ελέγξουν με κάθε λεπτομέρεια τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ, όπως λένε πηγές στο HealthReport.gr, αναμένεται να είναι εκτός των άλλων και οι εγκρίσεις σε ειδικές θεραπείες που έδινε ο οργανισμός και κυρίως σε εκείνες που χρειάζονταν μετάβαση στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα θα εξετασθεί βήμα προς βήμα ο προϋπολογισμός για να βρεθεί πως μοιραζόταν το ρευστός στους παρόχους και μέσα σε αυτή τη διαδικασία θα ελεγχθεί και αν υπήρχαν …προτεραιότητες στην αποπληρωμή των οφειλών του φορέα.

Ήδη σχετικές πληροφορίες έχουν φθάσει στα αυτιά της νέας ηγεσίας του υπουργείου υγείας και όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης στοHealthReport.gr, εντολή του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να εξετασθούν όλες οι συναλλαγές που έγιναν με χρήματα του δημοσίου.
Ο σχετικός έλεγχος αναμένεται να ξεκινήσει μετά την τοποθέτηση του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ μετά και την παραίτηση του Δημήτρη Κοντού.

5 σχόλια:

  1. Η μεγάλη ερώτηση είναι , όταν θα δουν ότι τα μεγάλα διαγνωστικά έπαιρναν την μερίδα του λέοντος και μάλιστα κατά προτεραιότητα ενώ εμείς οι μικροί ξέρετε όλοι τι λαμβάναμε ... , τότε τι θα κάνουν? Τα καινούργια εργαστήρια που αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας θα μας βοηθήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή θα μας βοηθήσει να επιβιώσουμε, ή θα μας στείλει στα τάρταρα... μόνο και μόνο επειδή ανήκουμε στον ιδιωτικό τομέα. Εαν κυβερνήσουν με την εμμονή... του "καλού" δημοσίου και του "κακού" ιδωτικού τομέα τότε θα μας πάρει ο διάολος και θα μας σηκώσει! Εκτός και αν μας διορίσουν και εμάς στο δημόσιο, οπότε θα πάρει ολόκληρη την Ελλάδα ο διάολος. Πιστεύω όμως να έχουν καταλάβει οτι στην εξουσία δε βρέθηκαν με την ψήφο αυτών που τους ψήφιζαν τόσα χρόνια όντας στο 3 - 5%. Όταν υποσχέθηκαν δικαιοσύνη και ισονομία κλπ κλπ, απευθύνονταν και σε εμάς πιστεύω. Αν μετεκλογικά εφαρμόσουν κομουνιστικές δοξασίες, θα έχουν σφάλει οικτρά και θα πληρώσουν (μαζί με μας βέβαια) το ανάλογο βαρύ τίμημα.
    Παρόλ' αυτά είμαι αισιόδοξος οτι οι στρεβλώσεις και οι αδικίες θα αρθούν. Δεν περιμένουμε να φάμε με "χρυσά" κουτάλια... να επιβιώσουμε θέλουμε με αξιοπρέπεια και να ακούσουμε επιτέλους ένα "όχι" στην απλήρωτη εργασία. Κοντός ψαλμός αλληλούια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ.

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΟΥΜΕ Ο ΚΑΚΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΘΕΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΙΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟ ΤΟΝ ΦΟΒΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ..
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ 10 ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.
    ΓΙΑ 2000 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 7 ΩΡΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΑ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ.
    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ 30 ΑΤΟΜΑ (ΤΥΧΑΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΟΠΥΥ, ΘΕΛΩ 8 ΕΛΕΥΘΕΡΟ (ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ) ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΚΕΤΗ Ή ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 1300 ΕΥΡΩ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ..... ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ...
    ΖΗΤΩ Ο ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΥΓΕΙΑΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή