Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Άμεση λύση για τους ειδικευόμενους γιατρούς από το υπουργείο Υγείας



Σε άμεση λύση του μεγάλου προβλήματος που έχει προκύψει στα δημόσια νοσοκομεία με την ξαφνική απόλυση των ειδικευόμενων γιατρών, οι οποίοι έχουν λάβει τον τίτλο ιατρικής ειδικότητας και συνεχίζουν να εργάζονται με συμβάσεις παράτασης, προχωρά η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η λύση, η οποία θα σημαίνει ότι οι ειδικευόμενοι αυτής της κατηγορίας δεν θα διαγραφούν από τα νοσοκομεία και θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αναμένεται στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, ακόμα και τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσαν στο Newsbomb.gr κύκλοι του υπουργείου Υγείας.

Με την Υπουργική Απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, η οποία υπεγράφη ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, ήρθαν αντιμέτωποι την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, δεκάδες ειδικευόμενοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, έφθασε εντολή στο γραφείο προσωπικού από το υπουργείο Υγείας για άμεση διαγραφή τουλάχιστον 10 ειδικευόμενων γιατρών, με τη σημείωση ότι «ήδη παρανομείτε» βάσει της Υπουργικής Απόφασης Βορίδη.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου η Υπουργική Απόφαση σημαίνει ξαφνική απόλυση για τους 50 από τους 60 ειδικευόμενους σε παράταση.

Η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου κάνει λόγο για «ξαφνικό θάνατο» του «Ευαγγελισμού», σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Στα ήδη οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου που είναι σε όλους γνωστά (έλλειψη προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ανεπαρκέστατη επιχορήγηση, χαράτσωμα των ασθενών κ.λπ.) προστέθηκε από χθες (29/1/2015) νέος βαρύς βραχνάς.

Οι ελλείψεις σε μόνιμους γιατρούς είναι πάνω από 120 και σε ειδικευόμενους πάνω από 80.

Με την Υπουργική Απόφαση της 14ης /1/15 της προηγούμενης κυβέρνησης απολύονται ξαφνικά 50 ειδικευόμενοι γιατροί από τους 60 που είναι σε παράταση. Αιφνιδίως αδυνατούν να λειτουργήσουν πολλές κλινικές.

Στα οξυμένα προβλήματα που ζητούν λύσεις υπάρχει αμεσότατη ανάγκη κάλυψης του νοσοκομείου με ειδικευόμενους».

Η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Ευαγγελισμού καλεί, τέλος, τη νέα κυβέρνηση να λύσει το θέμα με επείγοντα τρόπο, αίτημα το οποίο, όπως όλα δείχνουν, έχει πάρει ήδη το δρόμο της διευθέτησης.

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου