Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΞΕΝΑ ΜΜΕ: Μιλούν για θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ – Όλος ο πλανήτης ασχολείται με την Ελλάδα…

http://www.bankwars.gr/ 
ΓΙΑ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ EXIT POLLS – ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Από το ιταλικό πρακτορείο Ansa, τη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, μέχρι το BBC, τονGuardian και την ολλανδική Jyllands-Posten κάνουν λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα πρώτα exit polls.
Το Reuters χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως μια ισχυρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και πως πλέον το ερώτημα που μένει είναι το ποσοστό των μικρών κομμάτων που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

«Μια σαφής εκλογική νίκη για τον Τσίπρα», γράφει σε τίτλο της η Handelsblatt, ενώ το ιταλικό πρακτορείο Ansa αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αναδεικνύεται πρώτος με βεβαιότητα.

Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει πως σύμφωνα με τα exit polls φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει για «καθαρή νίκη».

Από την άλλη το βρετανικό δίκτυο Sky News με έκτακτη ενημέρωσή του αναφέρει πως προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.

Έκλεισαν οι κάλπες και είναι πιθανό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει στην εξουσία, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, επισημαίνοντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεσμεύτηκε ότι θα απαλλάξει τη χώρα από την αυστηρή λιτότητα που επιβλήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Μέσω έκτακτης μετάδοσης και στα social media οι εκατοντάδες ξένοι ανταποκριτές μετέδωσαν τα exit polls από την ελληνική κάλπη:


Guardian




BBC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου