Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ορίστηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς στο υπ. Υγείας

«Κλείδωσαν» οι δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας. Στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας – στην οποία βρισκόταν η κυρία Χριστίνα Παπανικολάου- θα τοποθετηθεί ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Ιωάννης Μπασκόζος και στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας – και του κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη- ο κ. Σπύρος Κοκκινάκης.

Ο ενδοκρινολόγος κ. Μπασκόζος συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που ανήκουν στον στενό πυρήνα του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από μαχητικός συνδικαλιστής, ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθηνών, αλλά δεν εξελέγη.

Ο κ. Κοκκινάκης είναι τέως Διευθυντής του υπουργείου Υγείας. Θεωρείται προσωπική επιλογή του κ. Κουρουμπλή, με τον οποίο είχαν κοινούς στόχους ως μέλη του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1990, ενώ είχαν συνεργαστεί και κατά την τριετία 1993-1996 όταν ο νυν υπουργός Υγείας ήταν γενικός γραμματέας Πρόνοιας επί υπουργίας Γείτονα.

Επίσης, τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη θα πλαισιώσει ο οικονομολόγος κ. Γιώργος Ρωμανιάς, γενικός γραμματέας Ασφαλιστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου