Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΦΥ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΠΕ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
& ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΠΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛ/ΣΟΥ
Πάτρα 22/1/2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση του διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ να μετακινήσει τη νεοδιοριζόμενη Ακτινολόγο του ΠΕΔΥ Αιγίου στο Νοσοκομείο Αιγίου, είναι απαράδεκτη αφού η πρόσληψη της συγκεκριμένης Ιατρού έγινε για την επαναλειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του ΠΕΔΥ Αιγίου. Η μεταρρύθμιση του ΠΕΔΥ που έγινε εδώ και 11 μήνες κατόρθωσε να απορυθμίσει, να απαξιώσει και να αποδομήσει τις Μονάδες Υγείας της ΠΦΥ . Αναμέναμε τις πενιχρές προσλήψεις Ιατρών στο ΠΕΔΥ προκειμένου να λυθούν κάποια από τα λειτουργικά προβλήματα των Μονάδων Υγείας , αντ΄αυτού, με έκπληξη εξακριβώνουμε ότι τοποθετούνται στα νοσοκομεία.

Στο ΠΕΔΥ Καλαμάτας, η μετακίνηση της Τεχνολόγου Ραδιολογίας Ακτινολογίας, με πρόσχημα ότι δεν λειτουργούν τα ακτινολογικά μηχανήματα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας, είναι ψευδής. Ο Υπεύθυνος λειτουργίας της ΜΥ ΠΕΔΥ Καλαμάτας και οι συνάδελφοι της μονάδας διαβεβαιώνουν ότι τα εν λόγω μηχανήματα λειτουργούν άριστα και διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας τους. Το ΠΕΔΥ Καλαμάτας είναι εξοπλισμένο με ακτινολογικό μηχάνημα πανοραμικής απεικόνισης και μετρητή οστικής πυκνότητας, τα οποία δεν διαθέτει το Γ.Ν. Μεσσηνίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ασθενείς να παραπέμπονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και να πληρώνουν για εξετάσεις που θα μπορούσαν να παρέχονται δωρεάν από το ΠΕΔΥ Καλαμάτας. Είναι χρέος σας να εκμεταλλευτείτε κάθε δομή και εξοπλισμό του ΠΕΔΥ προς όφελος των πολιτών. 


Ο εμπαιγμός κυβέρνησης και διοικούντων δεν έχει τέλος . Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πρόθεσή τους είναι η διάλυση των δομών της ΠΦΥ . 

· Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της Ακτινολόγου από το νοσοκομείο Αιγίου προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ακτινολογικό τμήμα του ΠΕΔΥ Αιγίου . 

· Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της Τεχνολόγου Ραδιολογίας Ακτινολογίας και την άμεση επαναλειτουργία του ακτινολογικού τμήματος ΠΕΔΥ Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι ανάγκες του ΓΝ Μεσσηνίας που στερείται συγκεκριμένων διαγνωστικών παροχών.

Στο σημείο αυτό γνωστοποιούμε επίσης ότι οι Μονάδες του ΠΕΔΥ διαθέτουν πανάκριβο εξοπλισμό, ο οποίος βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού (μαστογράφος, μετρητής οστικής πυκνότητας κλπ). Η πρωτοφανής αδιαφορία των διοικούντων στα παραπάνω ζητήματα, υποδηλώνει ότι στόχος δεν είναι η στελέχωση και ενίσχυση της ΠΦΥ. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Να ενημερώσουμε τους άρχοντες αυτής της χώρας,που ισχυρίζονται ότι έχουν αναβαθμίσει την υγεία και ότι η μεταρρύθμιση που έκαναν στην πρωτοβαθμία περίθαλψη θα μας έδινε τη δυνατότητα να επιλέγουμε ιατρο,τους ενημερώνουμε ότι, στο Αίγιο δεν υπάρχει ούτε ένας συμβεβλημμένος παθολόγος,ούτε παιδίατρος,ούτε οφθαλμίατρος,νευρολόγος κλπ.,ούτε κανένα ακτινολογικό εργαστήριο.Τα Νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν ελλείψεις από επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό ,αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουν τα εργαστήρια του πολυδιαφημιζόμενου ΠΕΔΥ. Το υπουργείο υγείας προσλαμβάνει ακτινολόγο-ιατρό,για το ΠΕΔΥ ΑΙΓΙΟΥ και η 6η ΥΠΕ,αποφασίζει να τον μετακινήσει.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ;;;;;;;;;
    Πού είναι ο ΑΔΩΝΗΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,που κάθε μέρα τον βλέπαμε στην τηλεόραση και μας παραμυθιαζε;;; Ας πάρει τηλέφωνο στο Νοσοκομείο Αιγίου να κλείσει ραντεβού για μια ακτινογραφία,να δει πότε θα την κάνει.
    Εγώ όμως εχτές επισκέφθηκα παιδίατρο για το παιδί μου,πλήρωσα 30Ε επίσκεψη και 20Ε ακτινογραφία ,γιατί το νοσοκομείο μου έκλεινε ραντεβού σε 1 μήνα.
    ΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ,αλλά οι διοικούντες τοθ Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ,να κάνουν τα αδύνατα δυνατά,να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους με άλλο τρόπο και όχι να κλείνουν άλλα δημόσια εργαστήρια και ιατρεία για να βολευτούν προσωρινά και να παίρνουν επαίνους.
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ,ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ.
    Έχετε καταδικάσει τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ,να μην έχουν ούτε τη στοιχειώδη περίθαλψη,
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 6η ΥΠΕ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ,ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή