Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι ιατροί ψηφίζουν ανατροπή σε δημοσκόπηση για τις εκλογές της 25/1/2015

Το MEDISPIN διενήργησε ενδεικτική διαδικτυακή δημοσκόπηση, με σημαντική απήχηση. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι άκρως ανατρεπτικά με το δεδομένο ότι στην προ μνημονίου εποχή, οι ιατροί ψήφιζαν συντριπτικά υπέρ της ΝΔ σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 44 %. 
Επί συνόλου 1074 ψήφων, επικυρώθηκαν 1012 ψήφοι σε δημοσκόπηση που έλαβε χώρα στο διάστημα 15 έως 22 Ιανουαρίου, και έφερε τα ακόλουθα αποτελέσματα: 

Οι ιατροί κατά πλειοψηφία ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με σημαντικό προβάδισμα με ποσοστό 32,10 %, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 16,80% των ψήφων. 

Συνοπτικά:

ΣΥΡΙΖΑ               32,10%
ΝΔ                     16,80%
Χρυσή Αυγή         9,98%, 
ΠΟΤΑΜΙ               8,30%, 
ΑΝ.ΕΛ.                 5,04%,
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ             4,05%
ΠΑΣΟΚ                3,66%, 
ΚΚΕ                     3,06%, 
ΔΗΜΑΡ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,78%. 

Άλλο κόμμα  ψηφίζουν το  6,32%, λευκό το 1,50% ενώ δηλώσαν αναποφάσιστοι το 7,41 %. 

Δείτε σε γράφημα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τη διερεύνηση ψήφου των ιατρών:

Δημοσκόπηση από 15/1-22/1

Η ψήφος τους είχε διαμορφωθεί ως εξής στην προηγούμενη βουλευτική εκλογική αναμέτρηση:




Οι ιατροί καταψηφίζουν την υποχρηματοδότηση της υγείας, την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, την εφαρμογή των κουρεμάτων clawback rebate, την εκπρόθεσμη αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών και των εφημεριών και αρνούνται να στηρίξουν κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στην απελευθέρωση και απαξίωση της ιατρικής πράξης, στην υποβάθμιση του ιατρικού έργου και των ιατρικών αμοιβών, βορρά στις ορέξεις μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων. 

Οι νέοι ιατροί, χωρίς καμία προοπτική, εγκαταλείπουν συστηματικά τη χώρα, δημιουργώντας ίσως το μεγαλύτερο "brain drain" που καταγράφεται στη σύγχρονη ιστορία. 

21 σχόλια:

  1. Μπραβο μας ομως. Ειμαστε πολυ σκεπτομενα ατομα και επιστημονες πανω απ΄ολα και αυτο το βλεπουμε με το ποσοστο που δινουμε στην ΧΑ-10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ...Ε ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ...ΙΣΩΣ...

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς επειδή είμαστε επιστήμονες και σκεπτόμενα άτομα γι'αυτό και είμαστε Εθνικιστές !
      Η Χρυσή Αυγή δεν μας εκφράζει διότι την θεωρούμε πολύ ''χλιαρή'' και ''μαλακή'' αλλά κατ'ανάγκη την ψηφίζουμε !

      Διαγραφή
    3. ''Σκεπτόμενοι'' για σένα κύριε συνάδελφε, είναι οι υποστηρικτές της Ρεπούση;
      είναι οι υποστηρικτές αυτών που ψηφίζουν ''αντιρατσιστικά'' νομοσχέδια;
      είναι οι υποστηρικτές αυτών που δεν εφαρμόζουν την απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ περί της αντισυνταγματηκότητας του λαθρονόμου 3838/2010 του Ραγκούση περί ''αποδοσης ιθαγενείας'' στους αλλογενείς και βοηθούν έτσι στον εποικισμό της πατρίδας μας από ορδές ξένων;
      είναι οι υποστηρικτές αυτών που αποκαλούν τους Βούλγαρους των Σκοπίων ''μακεδόνες'';
      είναι οι υποστηρικτές αυτών που κάνουν κηδεία με δημόσια δαπάνη στον κάθε μπολσεβίκο δολοφόνο που σκότωσε κατά τη νεοτητά του Έλληνες πατριώτες;
      E OXI...ΦΤΑΝΕΙ...ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ
      Και να γνωρίζεις ότι ο κάθε Παναγιώταρος μπροστά στα προαναφερόμενα καθάρματα φαντάζει...αρσακειάδα !
      Άϊντε μας πρήξατε τα...συκώτια τόσες δεκαετίες με το σάπιο καθεστώς σας και τους γκάγκστερς που το αποτελούν !

      Διαγραφή
    4. ΜΗΠΩς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ,ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ?ΑΝ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙς ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΡΟς ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΟΡΦΑΝΩΝ ,ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ,ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ............................

      Διαγραφή
  2. .....και ποσο κόσμο επηρεαζουν οι ιατροί ,Αυτό δυστυχως δεν θελησαν να το καταλάβουν ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια.
    και μια παρατήρηση: κίνημα δημοκρατών σοσιαλιστών και όχι ΚΙΔΗΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ

      Διαγραφή
    2. ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΛ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ
      ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

      Διαγραφή
  4. Bloomberg: Ο «Super Mario» στριμώχνει στη γωνία τον Τσίπρα

    Όρια και αυστηρές προϋποθέσεις θέτει ο Μάριο Ντράγκι στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, βάζοντας δύσκολα στον Αλέξη Τσίπρα και την αντιμνημονιακή ρητορική του, μεταδίδει το Bloomberg.

    Υπό τον τίτλο: «Πίεση Ντράγκι στους αντι-μνημονιακούς υποψηφίους, με τη σύνδεση της ποσοτικής χαλάρωσης στην καλή συμπεριφορά» (Draghi Corners Greek Anti-Austerity Candidate by Tying Stimulus to Good Behavior), άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου επισημαίνει ότι η ΕΚΤ θέτει όρια πρόσβασης στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που αποκλείουν την Ελλάδα για τουλάχιστον έξι μήνες. Η εξέλιξη αυτή «αυξάνει την πίεση για οποιοδήποτε κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να εξετάσει τις απαιτήσεις των επίσημων πιστωτών της χώρας».

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η ΕΚΤ «κλειδώνει» την Ελλάδα εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έως ότου «επιλυθούν ζητήματα πολιτικής που εγείρονται στην εκλογική αναμέτρηση».

    «Αυτό είναι ένα καρότο για τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει σε συμφωνία με την τρόικα» δήλωσε ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, στελέχος της «Bank of America Merrill Lynch».

    «Η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα τον Ιούλιο εάν υπάρξει συμφωνία. Αυτό είναι το καλύτερο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει η Ελλάδα» πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, οι όροι του Ντράγκι, να μην μπορεί η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ύψους 1,1 τρισ. ευρώ της ΕΚΤ έως τον προσεχή Ιούλιο και προηγουμένως να έχει ολοκληρώσει την τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, ερμηνεύεται ως… στρίμωγμα στη γωνία του Τσίπρα.

    «Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί να πείσει την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη να απομειώσουν την αξία του ελληνικού χρέους που διακρατούν, ώστε να του επιτρέψουν να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες και να δημιουργήσει απασχόληση. Είπε αυτήν την εβδομάδα ότι αποκλεισμός της Ελλάδας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα σήμαινε την τιμωρία μια χώρας η οποία υποφέρει ήδη εδώ και χρόνια από λιτότητα. Το υπάρχον πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου. Δίχως περαιτέρω βοήθεια η κυβέρνηση θα “μείνει” από χρήματα έως τον Ιούνιο» τόνισαν από τη μεριά τους δύο αξιωματούχοι που επικαλείται το Bloomberg.

    Zougla.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Πόσο κοντόφθαλμοι σε βαθμό ανοησίας είναι οι πολιτικοί μας; Επαίρεται αυτός που ανατίναξε την πηγή που έπερνε νερό η Ν.Δ!!!!!(Ο νοών...νοείτω).Κάντε και μία στεφανωμένη προτομή του ΑΔΩΝΙ και στήστε την έξω απο κάθε ΠΕΔΥ και Νοσοκομείο.Πώς να μή πεθάνει η Ελλάδα με τέτοια Καφρίλα και όταν τα ρομποτάκια γίνονται ήρωες; Και μ'αυτά κ.Σαμαρά κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους φαγοπότες του ΠΑΣΟΚ να ανέβει στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλως σας βρηκαμε νεοι συντροφοι του Συριζα!
    Με αγωνιστικους Χαιρετισμους, η νεα σας συνιστωσα, Η Πατριωτικη Δεξια, θα δωσει και αυτη το τελευταιο της βολι στο οπλο του Ελληνα τη Κυριακη, για να δουμε επιτελους ενα Ελληνα Πρωθυπουργο χωρις δεσμα, Παντοδυναμο, με τις ψηφους Ελληνων απο ολο το πολιτικο στερεωμα.
    Θα σφραγισουμε το μισος του Εμφυλιου στο χρονοντουλαπο της ιστοριας μαζι με τους νεοπασοκους βαρβαρους, και τους βλαχοαριστοκρατες δεξιους του γλυκου νερου, μαζι με τα ορμονιασμενα φασιστοειδη ζομπι των υπηρεσιων, να σφαχτουν να σωσουν τα αποκομματα τους απο Δευτερα, και θα δωσουμε εμεις την Αυτοδυναμια στην Αριστερα, θα το πανηγυρισουμε με τη ψυχη μας, σα τη μερα που πανηγυρισαν οι παππουδες μας την αποχωρηση των Ναζιστικων στρατευματων απο τη χωρα.
    Δε μας αφησαν ομως να το χαρουμε, μας επνιξαν στο αιμα....Οχι παλι ομως κυριοι....θα ενωσουμε τις δυναμεις μας, ολο και περισσοτεροι Δεξιοι Πατριωτες με τα αδελφια μας τα εγγονια των παππουδων μας που πολεμουσαν ο ενας εναντιον του αλλου, και θα κανουμε τον Συριζα Κυβερνηση, στο ονομα και στην ενοτητα ολων των Ελευθερων Ελληνων που δεν εχουν ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ στους ΝεοΤεκτονες του Ευρωπαικου Reich!
    Οταν καλει η πατριδα δε θα αφησουμε τους Αριστερους αδελφους μας να πολεμησουν μονοι τους, και να παρουν και ολη τη δοξα στην επερχομενη μαχη, γιατι οι ξενοι μας μισουν, και θα φροντισουν να σουβλισουν τον Τσιπρα σα τον Διακο και πολυ ασχημα, τοσο που το ντους στο Σημιτη, και στους Κυπριους προσφατα, θα μοιαζει χαδι....και ο νοων νοειτω....και μονο γι αυτο....καθε Δεξιος Πατριωτης τωρα ειναι η ωρα να δωσει το βολι του Στον ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνωμη συναδελφε/φιλε αλλα εγω δεν μπορω να συμπλευσω με την πατριωτικη(;) αριστερα διοτι δυστυχως τον παππου μου, του οποιου και το ονομα φερω, τον σκοτωσαν αυτοι οι πατριωτες αριστεροι καπου στα βουνα της Ηπειρου. Συγχωρεστε με αλλα δεν μπορω να δωσω αφεση αμαρτιων. Μονο εφοσον φυγω απο τον ματαιο τουτο κοσμο. Κατα τα αλλα θα δεχτω οποιοδηποτε αποτελεσμα, δημοκρατια αλλωστε εχουμε, και θα περιμενω να δω επιτελους τί μπορει να δωσει στον τοπο η αριστερα. Αν ομως σε λιγο καιρο οι "αγανακτιμενοι" μουτζωνουν την "αριστερη" βουλη τοτε εγω θα μουτζωνω τους "αγανακτισμενους". Καλο βραδυ και καλη επιτυχια σε οσους αγωνιζονται πραγματικα για αυτον τον ερημο τοπο.

      Διαγραφή
    2. Τι πίνεις και δε μας δίνεις, ρε συνάδελφε;

      Διαγραφή
    3. Οι αριστεροί δεν είναι αδελφοί μας αλλά άσπονδοι εχθροί μας...
      Στην Ελλάδα δεν υπήρξε εμφύλιος αλλά συμμοριτοπόλεμος δηλ. αγώνας των Ελλήνων κατά των κόκκινων εισβολέων...
      Την κυβέρνηση των μπολσεβίκων του SYRIZA θα την πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια καθημερινά και από οποιοδήποτε μετερίζι...
      ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ.

      Διαγραφή
  7. https://www.facebook.com/video.php?v=1558475637705072

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 1.54 μ.μ.ξέχασες τους πατριώτες γερμανοτσολιάδες των διαφόρων προσφάτων εποχών.! και μήν ξεχνάς οτι εάν δεν κυβέρνησαν οι ίδιοι αυτοπροσόπως εκπροσωπήθησαν επαξιως και οι επιγονοί τους κάθησαν σε καλές καρέκλες, γι αυτό κοίταξε τόν καθρέφτη σου και θα δής μέσα κάτι απο τήν τωρινή μας κατάντια όσο για τή κυρία Ρεπούση θα τήν ταυτοποιήσης καλύτερα οταν θα την παρατηρήσης μέσα στον νεοκεμαλικό σου καθρεφτη γιατι και οι δυό σας ειστε του ιδίου φυράματος αλλά με άλλο χρώμα. Δυστυχώςανθ ημών Γουλιμής- Γερμενής και η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται σάν κακόγουστη φάρσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έμαθες καλά το παραμυθάκι αριστερό καθαρματάκι.
      Άκου λοιπόν:
      όποια πέτρα και να σηκώσεις πρώην αριστερό θα βρεις...αριστερό το γκαγκστερικό PASOK που μας αλυσοέδεσε,συνοδοιπορούσα με την αριστερά και όργανό της η ''δεξιά'' ΝΔ, αριστεροί οι καναλάρχες-''εθνικοί εργολάβοι'' τύπου Μπόμπολα,πρώην κνίτες άπαντες σχεδόν οι παραμορφωτές της κοινής γνώμης ''μεγαλοδημοσιογράφοι'',αριστεροί οι περισσότεροι ''εκπαιδευτικοί'' που χύνουν καθημερινά ανθελληνικό δηλητήριο στα παιδιά μας, αριστεροί οι περισσότεροι αξύριστοι λιγδιάρηδες πανεπιστημιακοί ''δάσκαλοι''...αριστερή η καθεστωτική άρχουσα γενιά του πολυτεχνείου...αριστεροί...αριστεροί...αριστεροί....όχι τόσοι πολλοί σε αριθμό αλλά ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ τα...ερπετά.
      Όσον αφορά τη Ρεπούση-Κεμάλ για τους οποίους κάνεις ιδιαίτερη αναφορά μάθε ότι τον δεύτερο τον όπλισαν οι ιδεολογικοί σου πρόγονοι οι σοβιετικοί για να εξολοθρεύσει τους Έλληνες της Μ.Ασίας...για την Ρεπούση κανένα σχόλιο...άρα να κοιτάξεις τον δικό σου βρώμικο κομμουνιστικό καθρέφτη και σίγουρα θα δεις πολλούς δολοφόνους του φυράματος σου,όπως λες,από τον αρχιδολοφόνο,κίναιδο,σαδιστή Βελουχιώτη,τον καπετάν Γιώτη-Φλωράκη έως τους τελευταίους κομμουνιστές πράκτορες του καθεστώτος,αυτούς της 17Ν, και τους δολοφόνους της Marfin,της γνωστής εξωκοινοβουλευτικής ακροαριστερής συμμορίας.
      Όσον αφορά για τους ''γερμανοτσολιάδες'' θα εννοείς προφανώς τα Τάγματα Ευζώνων-Ασφαλείας, αυτά που έσωσαν τον λαό της ελληνικής υπαίθρου από τη μάχαιρα της τέταρτης κατοχικής δύναμης(Γερμανοί-Ιταλοί-Βούλγαροι-Κομμουνιστές) του ΕΛΑΣ,αυτούς που κατέφυγαν στη συγκρότηση των ΤΑ μετά τη διάλυση των αντιστασιακών τους οργανώσεων από τους δολοφόνους ιδεολογικούς σου προγόνους,αυτούς που βρίσκονταν μεταξύ λαού-κατακτητή, αυτούς που απελευθέρωναν κυρίως το λαό της Πελοποννήσου από τα κομμουνιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μπελογιάννη...αυτούς...αυτούς...αυτούς.
      ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.

      Διαγραφή
  9. φανταζομαι το 16,8% να ειναι εργαστηριακοί,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 16,8% ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ-ΜΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή