Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΟΕΝΓΕ: Διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπ. Υγείας ότι θα λυθεί άμεσα το θέμα με τους ειδικευόμενους



Σε ενέργειες σχετικά με τους παρατασιακούς ειδικευόμενους, προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ενώ την ίδια ώρα ο κλάδος, εισέπραξε την θετική ανταπόκριση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για επίλυση του ζητήματος. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής υπήρξε επικοινωνία του προέδρου της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε με τους παρατασιακούς ειδικευόμενους, οι οποίοι κινδυνεύουν με διακοπή σύμβασης λόγω της υπουργικής Απόφασης Βορίδη-Γρηγοράκου.

Η πρόταση της ΟΕΝΓΕ είναι να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εκδόθηκε χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τα θεσμικά όργανα και ιδιαίτερα με το ΚΕΣΥ, το οποίο διαθέτει Επιτροπή Εκπαίδευσης. Ούτε όμως τη γνώμη του ΠΙΣ και της ΟΕΝΓΕ έλαβε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Όπως τονίζει ο κ. Βαρνάβας, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, υπήρξε διαβεβαίωση ότι το θέμα θα εξετασθεί άμεσα.

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδρασή τους για την συγκεκριμένη απόφαση, η οποία σηματοδοτεί τον ξαφνικό θάνατο του Ευαγγελισμού, καθώς απολύονται ξαφνικά 50 ειδικευόμενοι, εκφράζουν τα μέλη της ΕΙΝΑΠ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν για την 5μελή Επτροπή ΕΙΝΑΠ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ οι κ.κ. Ηλίας Σιώρας Γιώργος Μπουλμπασάκος και κυρία Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη «Στα ήδη οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου που είναι σε όλους γνωστά (έλλειψη προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ανεπαρκέστατη επιχορήγηση, χαράτσωμα των ασθενών κ.λπ.) προστέθηκε από χθες νέος βαρύς βραχνάς.

Οι ελλείψεις σε μόνιμους γιατρούς είναι πάνω από 120 και σε ειδικευόμενους πάνω από 80.

Με την Υπουργική Απόφαση της 14ης /1/15 της προηγούμενης κυβέρνησης απολύονται ξαφνικά 50 ειδικευόμενοι γιατροί από τους 60 που είναι σε παράταση. Αιφνιδίως αδυνατούν να λειτουργήσουν πολλές κλινικές. Στα οξυμένα προβλήματα που ζητούν λύσεις υπάρχει αμεσότατη ανάγκη κάλυψης του νοσοκομείου με ειδικευόμενους. Η νέα κυβέρνηση καλείται με επείγοντα τρόπο να λύσει το θέμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου