Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μειωμένη επιχορήγηση ιδιωτικών δομών Ψυχικής Υγείας - Δίνονται 6,1 εκατομμύρια

ΙΑΤRONET. Για να εξοφληθούν, οι εν λόγω φορείς πρέπει να προσαρμοστούν σε μία σειρά προδιαγραφών που έχουν τεθεί με υπουργικές αποφάσεις.


Δύο αποφάσεις, με τις οποίες χρηματοδοτούνται δεκάδες δομές Ψυχικής Υγείας με το ποσό των 6,18 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας.

Η κ. Παπακώστα επιδοτεί τα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για έργο που τούς έχει ανατεθεί στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Πρόκειται κυρίως για ξενώνες και λοιπές δομές, ενώ τα ποσά που λαμβάνουν αφορούν τα τιμολόγια που έχουν υποβάλει στο υπουργείο Υγείας για τον μήνα Ιούνιο.

Για να εξοφληθούν, οι εν λόγω φορείς πρέπει να προσαρμοστούν σε μία σειρά προδιαγραφών που έχουν τεθεί με υπουργικές αποφάσεις.

Η χρηματοδότησή τους γίνεται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις περί κοστολόγησης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Τον περασμένο Ιούνιο, είχε ξεσπάσει σάλος από στοιχεία που είχε δώσει η τότε υφυπουργός Υγείας, σχετικά με λαθροχειρίες σε μονάδες Ψυχικής Υγείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Έλεγχος

Το υπουργείο είχε διαπιστώσει τότε ότι ασθενείς εμφανίζονταν να λαμβάνουν υπηρεσίες, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν παρέχονταν.

Ακολούθησε έλεγχος και αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησής τους.

Το 2013, είχαν σταλεί για περαιτέρω έλεγχο το σύνολο των φορέων για τα έτη 2004 - 2012 στο ΣΔΟΕ για προληπτικό έλεγχο, καθώς και σε άλλα σώματα επιθεωρητών (ΕΔΟΔΕ – ΣΕΥΥΠ).

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου