Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα Τσίπρα με νόημα: Η επούλωση των πληγών, η ήττα της υφαρπαγής, το παρελθόν της Τρόικας και το brain drain



Δεν είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς τις πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα γύρω στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής (αμέσως μετά το ασφαλές αποτέλεσμα των εκλογών), ο οποίος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω της μία 5ετία ταπείνωσης.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η εντολή του ελληνικού λαού, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νέος πρωθυπουργός της χώρας, είναι ισχυρή και καθαρή, ο λαός μας αλλάζει σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, συνέχισε, κλείνει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και καθιστά την Τρόικα παρελθόν. «Σήμερα, ηττήθηκε η Ελλάδα της υφαρπαγής και της συγκάλυψης», είπε.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρο και σαφές: αλλαγές παντού και κυρίως σε τομείς οι οποίοι έχουν υποστεί καθίζηση, όπως δημόσια διοίκηση, οικονομία, υγεία. Άλλωστε, το είπε τόσο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, όταν μίλησε για ένα 4ετές Σχέδιο για επενδύσεις και για ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και όταν μίλησε για άμεση προτεραιότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ένα άλλο μήνυμα που έστειλε στην δήλωσή του ο κ. Τσίπρας, αφορά στο περίφημο drain brain, δηλαδή τη δραματική μετανάστευση νέων μυαλών, ή την «σύγχρονη γενοκτονία», όπως την έχουν χαρακτηρίσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, συμβολικά, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αφιέρωσε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στους 200.000 νέους που έχουν φύγει από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θέλουμε να ξανακερδίσουμε την νεολαία.

Η υγεία, η περίθαλψη, η πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα των ανασφάλιστων και της ανθρωπιστικής κρίσης θα είναι από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει.

Οι ανασφάλιστοι και η ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν τα χρόνια του Μνημονίου αποτελούν στην κυριολεξία τον «πυρήνα» των μεταρρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο επικεφαλής του τμήματος Υγείας του κόμματος κ. Γιάννης Μπασκόζος, αλλά και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τα μέτωπα για τη νέα κυβέρνηση είναι πολλά και όλα ορθάνοιχτα: Όχι μόνο για την υγεία, αλλά για την οικονομία, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, τη δημόσια διοίκηση και φυσικά πάνω απ' όλα τα χρέος που επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων. Οι πολίτες ψήφισαν χωρίς φόβο αλλά με πάθος και έστειλαν το μήνυμά τους, μήνυμα αγανάκτησης και οργής, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί δεόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην καθυστερήσει ούτε μία ημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου