Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Προανήγγειλε παραιτήσεις ο νέος υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Απολογιστικά στοιχεία αλλά και ...παραιτήσεις ζητεί από τις διοικήσεις φορέων και μονάδων της Υγείας η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οπως ανέφερε χθες ο νέος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου, απέστειλε αίτημα προς τις διοικήσεις νοσοκομείων και άλλων φορέων της Υγείας με το οποίο ζητεί απολογισμό έργου και καταγραφή των αναγκών τους. 

Σε ερώτηση για το εάν θα ζητήσει και παραιτήσεις, η απάντηση του κ. Κουρουμπλή ήταν: «Πολλές».

Εν τω μεταξύ, την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και του 1 ευρώ ανά συνταγή επεξεργάζεται η νέα ηγεσία του υπουργείου. Στην πρώτη του –γραπτή– δήλωση ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο κ. Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι «απαιτούνται μέτρα άμεσης ανακούφισης των ασφαλισμένων με κατάργηση των χαρατσιών (5 ευρώ στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, 1 ευρώ ανά συνταγή) και μείωση της επιβάρυνσής τους στην αγορά φαρμάκων». Σημειώνεται ότι το εισιτήριο 5 ευρώ αποφέρει στα ταμεία των νοσοκομείων 20 εκατομμύρια κατ’ έτος και το ένα ευρώ ανά συνταγή εξοικονομεί 60 εκατομμύρια για τον ΕΟΠΥΥ. Πάντως, χθες, ο κ. Ξανθός παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την εξειδίκευση των μέτρων και επεσήμανε ότι το υπουργείο θα κινηθεί σε τρεις άξονες: στην ανακούφιση των πολιτών, στη διασφάλιση της επιβίωσης των δημοσίων δομών και στην αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.
Φεύγει ένας Πατρίκιος...

Χθες, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η νέα ηγεσία δεν ζητεί να της χαριστεί χρόνος και έστειλε μήνυμα ότι σε ένα χώρο με διαπλεκόμενα συμφέροντα, «το μόνο που θα υπερασπιστούμε είναι αυτό του ελληνικού λαού». Ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Μάκη Βορίδη και σημείωσε «φεύγει ένας Πατρίκιος και έρχεται ένας Πληβείος». Ο κ. Βορίδης ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να επιτύχει και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα αναλώσετε εαυτούς. Ηδη έχετε δείγμα γραφής για την αφοσίωσή σας στις ιδέες και τις απόψεις σας και στον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεστε τις αντιλήψεις σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου