Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η διαφθορά στην Υγεία, ο ΣΕΥΥΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές



Την εκτίμηση ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έχει πολύ δουλειά μπροστά της εξέφρασε ο πρόεδρος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας κ. Σταύρος Ευαγγελάτος στο περιθώριο της χθεσινής τελετής παράδοσης παραλαβής, μιλώντας σε πηγαδάκι δημοσιογράφων.

Άλλωστε το θέμα της διαφάνειας αποτελεί μαζί με την στήριξη των αναξιοπαθούντων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την μόνιμη επωδό και την «καρδιά» του προγράμματος της νέας κυβέρνησης. Να θυμίσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος πριν μερικές εβδομάδες:

«Το πάρτι τελείωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή! Και γι' αυτό είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Το μήνυμά μας και ακούστε το καλά: Τήρηση της νομιμότητας παντού. Κράτος Δικαίου παντού».

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούν να περιμένουν, τόνισε ο κ. Ευαγγελάτος, ειδικά σε όσες υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση. Τέτοιες περιπτώσεις διαφθοράς οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν άμεσα, είναι γύρω στις 70 εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ.

Ο κ. Ευαγγελάτος επίσης, κατέθεσε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι το Σώμα ενισχύεται σε μία δύσκολη πράγματι εποχή και σήμερα μετρά γύρω στα 70 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την συντριπτική πλειοψηφία (55 περίπου) να εργάζονται στην Αττική. Αυτό που θα έχει επίσης μεγάλη αξία για το Σώμα ευρύτερα, συνέχισε, είναι να έχουμε και Κοινωνικούς Επιθεωρητές, οι οποίοι θα κληθούν να διαχειρισθούν παραβατικές υποθέσεις σε θέματα πρόνοιας.

Να θυμίσουμε, ότι ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, παρουσίασε τον περασμένο Νοέμβριο το Εθνικό Σχέδιο κατά της Διαφθοράς (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σκληρές ποινές για τους γιατρούς) το οποίο κατέθεσε ήδη στον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε. Μάλιστα για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό του έργου και της εναρμονίσεως των πρακτικών του υπουργείου Υγείας με το ευρύτερο σχέδιο δράσης του κ. Τέντε ορίστηκαν ως επικεφαλής ο πρώην Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Κοντοζαμάνης (από την κυβέρνηση Βορίδη) και ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, Σταύρος Ευαγγελάτος.

Βεβαίως σήμερα έχουμε μία νέα κυβέρνηση, πολλά θα αλλάξουν, ωστόσο ευελπιστούμε τόσο ευαίσθητα θέματα να αγκαλιαστούν και να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου